Turki bodo to naredili posebej za Ruse

Foto: Epa
Foto: Epa
Številne države zaradi sankcij proti Rusiji razmišljajo o alternativah.
Oglej si celoten članek

Turčija načrtuje ustanovitev novega državnega ponudnika letalskega prometa, posebej namenjenega ruskim turistov, poroča agencija Interfax.

Ta korak bo Turčija naredila zaradi sankcij, ki jih Evropska agencija za varnost v letalstvu (EASA) namenila ruskim letalskim prevoznikom.

V Sloveniji V Sloveniji: Ne boste verjeli, kakšno težavo imajo ukrajinske družine

"Zaostrovanje konflikta med Rusijo in Ukrajino je privedlo do težav v turškem turističnem sektorju, saj sta obe tržišči zelo pomembni," je zapisal časopis Sabah, ki se je skliceval na vire v turški vladi.

Novo podjetje bo imelo sedež v turističnem centru - Antalyi.

Po turških načrtih bi lahko na omenjeni način na leto privabili več kot milijon ruskih turistov. Zaradi sanckij ostaja strah pred padcem kupne moči Rusov, ki bi lahko vplivala na množičnost obiska.

Poleg potencialne ustanovitve letalskega podjetja, usmerjenega posebej na ruski trg, se je Turkish Airlines z največjimi ruskimi turističnimi agencijami dogovoril za rezervacijo določenega števila potovalnih kapacitet.

galerija Grozljivo sporočilo Rusov na projektilu, ki je ubil civiliste

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 19:30 11. April 2022.

    Bravo Turčija, zelo lepo od njih in pravilno. Spoštovanja vredno!

  • 17:03 11. April 2022.

    A kdo misli, da bodo Ruski turisti varni v Turčiji. Mislim, da ga ni Ukrajinca, ki bo samo gledal Rusr …

  • 15:25 11. April 2022.

    bravo,tako se to dela...ne pa naši pajaci...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.