Ubil tri ženske, sumijo, da je v ozadju islamistični motiv

Foto: Epa Napad v Würzburgu Foto: Epa Napad v Würzburgu Foto: Epa Napad v Würzburgu Foto: Epa Napad v Würzburgu
Nemški preiskovalci pri napadu v Würzburgu sumijo islamistični motiv.
Oglej si celoten članek

Nemški preiskovalci so danes sporočili, da sumijo islamistični motiv pri napadu z nožem prejšnji teden v bavarskem mestu Würzburg, ko je Somalec ubil tri ženske. Preiskavo je prevzel osrednji bavarski urad za ekstremizem in terorizem, so sporočili iz bavarskega tožilstva.

Osumljen 24-letni Somalec

V napadu v petek je 24-letnik z nožem ubil tri ženske in ranil sedem drugih ljudi. Osumljeni Somalec, ki je prispel v Nemčijo leta 2015, je začel napad z nožem v trgovini in ga nadaljeval v banki. Mimoidoči so ga nato obkolili, policija pa onesposobila s strelom v nogo.

Foto: Epa Napad v Würzburgu

Nasilje Avstrijo pretresel umor 13-letnice, ki so jo našli na zelenici

Glede na preiskavo so moškega obravnavali na psihiatriji, po navedbah policija pa ni bil znan islamist.

Vzklikal Alahu Akbar

Bavarske oblasti pa so sedaj v izjavi sporočili, da je zaradi več dejavnik verjeten islamistični motiv. Med drugim naj bi moški vzklikal Alahu Akbar, v bolnišnici pa naj bi omenil džihad.

Nemška vlada sprva incidenta ni želela označiti za teroristični napad in je pozvala javnost, naj počakajo do konca preiskave.

Foto: Epa Napad v Würzburgu

Po napadu v Würzburgu je Nemčijo v ponedeljek pretresel nov napad, ko je v Erfurt moški z nožem ranil dva človeka. Napadalec je po dogodku pobegnil, a so ga kasneje našli ranjenega v njegovem stanovanju ter ga aretirali in odpeljali v bolnišnico.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.