Svet
559 ogledov

Ubil tri ženske, sumijo, da je v ozadju islamistični motiv

Napad v Würzburgu
1/4
Epa
Nemški preiskovalci pri napadu v Würzburgu sumijo islamistični motiv.

Nemški preiskovalci so danes sporočili, da sumijo islamistični motiv pri napadu z nožem prejšnji teden v bavarskem mestu Würzburg, ko je Somalec ubil tri ženske. Preiskavo je prevzel osrednji bavarski urad za ekstremizem in terorizem, so sporočili iz bavarskega tožilstva.

Osumljen 24-letni Somalec

V napadu v petek je 24-letnik z nožem ubil tri ženske in ranil sedem drugih ljudi. Osumljeni Somalec, ki je prispel v Nemčijo leta 2015, je začel napad z nožem v trgovini in ga nadaljeval v banki. Mimoidoči so ga nato obkolili, policija pa onesposobila s strelom v nogo.

Napad v Würzburgu | Avtor: Epa Epa

Avstrijska policija Nasilje Svet Avstrijo pretresel umor 13-letnice, ki so jo našli na zelenici

Glede na preiskavo so moškega obravnavali na psihiatriji, po navedbah policija pa ni bil znan islamist.

Vzklikal Alahu Akbar

Bavarske oblasti pa so sedaj v izjavi sporočili, da je zaradi več dejavnik verjeten islamistični motiv. Med drugim naj bi moški vzklikal Alahu Akbar, v bolnišnici pa naj bi omenil džihad.

Nemška vlada sprva incidenta ni želela označiti za teroristični napad in je pozvala javnost, naj počakajo do konca preiskave.

Napad v Würzburgu | Avtor: Epa Epa

Po napadu v Würzburgu je Nemčijo v ponedeljek pretresel nov napad, ko je v Erfurt moški z nožem ranil dva človeka. Napadalec je po dogodku pobegnil, a so ga kasneje našli ranjenega v njegovem stanovanju ter ga aretirali in odpeljali v bolnišnico.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.