Ugrabitelji zahtevajo milijone v kriptovalutah

Foto: Profimedia
Izginila je 68-letna žena milijonarja.
Oglej si celoten članek

Na Norveškem je pred desetimi tedni izginila soproga norveškega milijonarja, ugrabitelji pa sedaj zahtevajo ogromno odkupnino v kriptovalutah in grozijo, danes poročajo mediji v skandinavski državi, kjer so tovrstna kriminalna dejanja precej redek pojav.

Norveška policija je za zdaj potrdila le, da je bila na svojem domu v kraju Lorenskog, manj kot 20 kilometrov od Osla, domnevno ugrabljena ženska v drugi polovici šestdesetih let, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Mediji navajajo, da gre za 68-letno Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, soprogo milijarderja, ki je obogatel v poslih z nepremičninami in energijo, izginila naj bi 31. oktobra lani.

Ugrabitelji naj bi terjali plačilo odkupnine v višini devet milijonov evrov v kriptovalutah, piše dnevnik Verdens Gang. V primeru neplačila odkupnine naj bi ugrabitelji, s katerimi naj bi prišlo do nekaj stikov, grozili z nasiljem, pa piše časnik Aftenposten.

Soprog ugrabljene, 68-letni Tom Hagen, je glede na lestvico revije Kapital 172. najbogatejši človek na Norveškem. Njegovo premoženje ocenjujejo na 1,7 milijarde kron (174 milijonov evrov). Hagen vlaga v nepremičnine, v lasti pa ima tudi 70 odstotkov dobavitelja električne energije Elkraft, ki ga je soustanovil leta 1992.

Tovrsten kriminal je v bogati skandinavski državi precej redek pojav, tokrat se je tam tudi prvič pojavila zahteva po odkupnini v kriptovalutah. Po svetu je bilo medtem že nekaj primerov zahtev po odkupninah v kriptovalutah, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Magazin Neverjetno: Bi vi svojemu partnerju lahko oprostili takšno dejanje?

Skrbi Izginila mlada popotnika. Nova ugrabitev?

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.