Ukradli dva milijona mask in ogromno druge zaščitne opreme

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Medtem ko državo stiska huda zdravstvena kriza, nekateri kujejo dobiček na nedostojen način.
Oglej si celoten članek

Španija je ena najhuje prizadetih držav zaradi novega koronavirusa. Okužbo so odkrili pri več kot 136.000 ljudeh, umrlo jih je že več kot 13.000.

Prav zato je bila z ogromno ogorčenja sprejeta novica o kraji ogromne količine medicinske opreme v Santiagu de Composteli. V znanem romarskem središču je namreč nekdo pobral za okrog pet milijonov evrov različnih pripomočkov, poročajo španski mediji.

Covid-19 Covid-19: Španija zavita v črno

Poleg okrog dveh milijonov zaščitnih mask je bilo odtujenih veliko parov kirurških rokavic, zaščitnih oblek in razkužil.

Krajo je z izjavo za TVE potrdil podpredsednik regionalne galicijsje skupščine Alfredo Rueda. "Vse je izginilo," je bil njegov kratek komentar.

V povezavi s krajo so v Santiagu de Composteli pridržali lokalnega poslovneža. Po podatkih lokalnih medijev je bil osumljeni že izpuščen na prostost, a ostaja pod preiskavo.

Slovenija Pet novih okužb v domu za ostarele, občina prosi za pomoč

Galicijski mediji še navajajo, da policija domneva, da je ukradena roba na poti na Portugalsko, ta je od mesta zločina oddaljena približno sto kilometrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:01 7. April 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 12:06 7. April 2020.

    Za take je samo hitro sodišče, vojaško in humana kazen, malo težke kovine.

  • 11:38 7. April 2020.

    To je kraja mask ,pri nas pa nekateri z dvigom cen mask kradejo denar državljanom . Trgovina Jager 20 kom. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.