Svet
15807 ogledov

Ukradli dva milijona mask in ogromno druge zaščitne opreme

Santiago de Compostela kraja mask Twitter
Medtem ko državo stiska huda zdravstvena kriza, nekateri kujejo dobiček na nedostojen način.

Španija je ena najhuje prizadetih držav zaradi novega koronavirusa. Okužbo so odkrili pri več kot 136.000 ljudeh, umrlo jih je že več kot 13.000.

Prav zato je bila z ogromno ogorčenja sprejeta novica o kraji ogromne količine medicinske opreme v Santiagu de Composteli. V znanem romarskem središču je namreč nekdo pobral za okrog pet milijonov evrov različnih pripomočkov, poročajo španski mediji.

španija rešilec Covid-19 Svet Covid-19: Španija zavita v črno

Poleg okrog dveh milijonov zaščitnih mask je bilo odtujenih veliko parov kirurških rokavic, zaščitnih oblek in razkužil.

Krajo je z izjavo za TVE potrdil podpredsednik regionalne galicijsje skupščine Alfredo Rueda. "Vse je izginilo," je bil njegov kratek komentar.

V povezavi s krajo so v Santiagu de Composteli pridržali lokalnega poslovneža. Po podatkih lokalnih medijev je bil osumljeni že izpuščen na prostost, a ostaja pod preiskavo.

Epidemija covid koronavirus Slovenija Pet novih okužb v domu za ostarele, občina prosi za pomoč

Galicijski mediji še navajajo, da policija domneva, da je ukradena roba na poti na Portugalsko, ta je od mesta zločina oddaljena približno sto kilometrov.

Komentarjev 3
 • ylarcho 15:01 07.april 2020.

  www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

 • maresem 12:06 07.april 2020.

  Za take je samo hitro sodišče, vojaško in humana kazen, malo težke kovine.

 • Avatar Leon
  Leon 11:38 07.april 2020.

  To je kraja mask ,pri nas pa nekateri z dvigom cen mask kradejo denar državljanom . Trgovina Jager 20 kom. zaščitnih mask 89€ ?

Sorodne novice