Svet
3404 ogledov

V Španiji kamenjali reševalna vozila z bolniki

španija rešilec Epa
Protestniki so z napadom izrazili nestrinjanje s premestitvijo obolelih s koronavirusom.

V Španiji so kamenjali več reševalnih vozil s starejšimi bolniki s koronavirusno boleznijo 19. Nedavni napad na skupno 28 bolnikov se je zgodil v kraju La Linea de la Concepcion na jugu države, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočila španska policija.

V torkovem napadu je sodelovalo več deset ljudi, ki so želeli preprečiti, da bi bolnike, nekateri so bili okuženi, drugi z bolezenskimi znaki covida-19, odpeljali iz občine Alcala del Valle v karanteno v dom za starejše občane v omenjenem andaluzijskem mestu.

španija rešilec | Avtor: Epa Epa
Protestniki so hkrati poskušali s cestnimi barikadami preprečiti, da bi konvoj prispel na cilj.

V noči na sredo so se nato protesti nadaljevali pred samim domom za starejše občane. Protestniki so pri tem zažgali več smetnjakov ter iz sosednjih hiš na dom metali eksplozivna sredstva. Policija je aretirala dva moška.

Upokojence so premestili iz doma v občini Alcala del Valle, ker je tam prišlo do izbruha novega koronavirusa. Trije prebivalci doma so zaradi covida-19 umrli, okužbo z virusom sars-cov-2 pa so potrdili pri najmanj polovici zaposlenih.

Župan kraja La Linea Juan Franco je v sredo kritiziral nasilne proteste, a hkrati dejal, da premestitev starejših ni bila dobro načrtovana, saj je tudi sam zanjo izvedel v zadnjem hipu.

Komentarjev 3
  • porko2 18:08 26.marec 2020.

    Cerkev bo spet na zgubi. Aja, zdaj mi je kapnilo. Vsi zvezdniki, politiki, premožneži donirajo in pomagajo. Kje je cerkev in Vatikan?

  • statahad 18:04 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • centstubxi 13:02 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks