Slovenija
5093 ogledov

V šmarskem domu je virus izredno agresiven

mobilna bolnišnica Saša Despot
V šmarskem domu upokojencev že 32 okuženih z novim koronavirusom.

V šmarskem domu upokojencev je okužba z novim koronavirusom trenutno potrjena pri 32 stanovalcih, kar je šest več kot v sredo. Tri stanovalce so v sredo hospitalizirali v celjski bolnišnici. Pri zaposlenih novih okužb niso potrdili, kar pomeni, da jih je s koronavirusom okuženih skupaj šest, so danes sporočili s šmarske občine.

Kot je povedala direktorica doma Gordana Drimel, je virus izredno agresiven, širi se hitreje, kot so pričakovali. V domu izvajajo vse mogoče ukrepe s sredstvi, ki jih imajo na razpolago. Ker se bolezenski znaki še pojavljajo, pričakuje porast potrjenih okužb tudi v prihodnjih dneh.

"V samem začetku je veljalo prepričanje, da postane človek kužen, ko zboli z znaki virusnega obolenja, kot so povišana telesna temperatura, nahod, slabo počutje in kašelj. Vendar glede na potek v naši ustanovi, tako pri stanovalcih kot zaposlenih, kjer večina trenutno na srečo preboleva z blažjo simptomatiko, tega zagotovo ne moremo potrditi," je dejala Drimlova.

Dodatne brise bodo odvzemali po navodilih zdravnika. Vsi stanovalci so pod nadzorom zdravnikov primarne ravni in infektologa. Zaposleni doma upokojencev vseskozi poostreno spremljajo zdravstveno stanje in o vseh morebitnih spremembah in počutju sproti obveščajo svojce.

Prav tako zaposleni vso skrb posvečajo nalogi, da je za stanovalce kar se da najboljše in najlepše poskrbljeno in da bodo bolezen čim prej in čim lažje preboleli.

V trboveljski bolnišnici okužba s koronavirusom

V trboveljski bolnišnici je s koronavirusom okužen eden od članov zdravstvenega osebja. Čez vikend je dobil vse simptome novega koronavirusa, zato se je v nedeljo testiral in test je bil pozitiven. V bolnišnici so sprejeli vse potrebne ukrepe z namenom preprečevanja nadaljnje okužbe, je povedala direktorica bolnišnice Romana Martinčič.

Dejala je tudi, da so v 14-dnevno samoizolacijo v ponedeljek poslali dve zaposleni, ki sta bili v tesnejšem stiku z okuženim.

Na vprašanje, ali je trboveljska bolnišnica pripravljena na zdravljenje bolnikov s covidom-19, je Martinčičeva odgovorila, da so v ta namen pripravili en oddelek s 16 posteljami in vso potrebno opremo, prav tako imajo pripravljene tudi postelje na intenzivnem oddelku.

Koronavirus Strokovnjak Zdravje Miroslav Petrovec pojasnjuje, zakaj pride do težkega poteka

Trenutno imajo v bolnišnici na razpolago pet respiratorjev, v prihodnjih dneh pa bodo prejeli še dva donirana respiratorja.

S hrastniške občine so danes medtem sporočili, da sta bila v občini na novo potrjena še dva primera okužbe s koronavirusom, tako da je skupno število okuženih poraslo na tri. V Zagorju ob Savi pa je s koronavirusom okužena ena oseba.

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • statahad 18:04 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Janez_53 14:00 26.marec 2020.

    A imajo v šmarskem domu kakšen poseben virus? Raje se vprašajte po dejanskem izvoru problema hitre širitve virusa!

  • centstubxi 13:02 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks