Slovenija
796 ogledov

Še naprej bomo lahko testirali

Koronavirus Profimedia
Na poti v Slovenijo je nova, pomembna pošiljka pomoči iz Kitajske.

Kitajski fundaciji Alibaba in Jack Ma, ki sta že pred dnevi tudi Sloveniji donirali zaščitne maske, sta v sredo pozno zvečer na letališče v Liegeu s tovornim letalom pripeljali še teste za bolezen covid-19 za več držav, med njimi tudi Slovenijo.

Grafični prikaz Svet Tako hitro se je širil koronavirus

Kot so pri agenciji Odmev zapisali v sporočilu za javnost, so testi že na poti v Slovenijo, kjer jih bo sprejela slovenska civilna zaščita. Kot smo pisali, je Slovenija med tistimi državami, ki izvedejo največje število testov na milijonov prebivalcev, kar je zelo pomembno pri ocenjevanju kapcitet zdravstvenega sistema, saj lahko bolj natančno ocenimo, koliko ljudi bo potrebovalo respirator oziroma bolnišnično zdravljenje.

okno Svež zrak Pod streho Prezračevalni sistemi: So varni v času koronavirusa?

Že v petek je slovenska civilna zaščita v Ljubljani prevzela 300.000 mask, ki sta jih donirali fundacija kitajskega spletnega trgovskega velikana Alibaba in fundacija lastnika Alibabe Jacka Maja, tudi s sodelovanjem Aleksandra Čeferina, predsednika Evropske nogometne zveze in Majevega prijatelja.

Primerjava testiranj na koronavirus na milijon prebivalcev v Evropi. | Avtor: ourworldindata. ourworldindata.

koronavirus Epidemija Slovenija Nova smrtna žrtev koronavirusa, v Sloveniji skupaj 528 okuženih

Na Kitajskem, kjer je novi koronavirus najprej izbruhnil in je posledično tudi Slovenija tja sredi februarja poslala zaščitne maske, v zadnjih dneh poročajo o umirjanju širjenja.

termometer Raziskava Zdravje Tako na širjenje koronavirusa vplivajo višje temperature

Zdaj tako prav Kitajska evropskim in drugim državam pošilja na milijone mask in drugo medicinsko opremo za zajezitev pandemije covida-19.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.