Zdravje
1155 ogledov

Toliko testov naredimo v primerjavi z drugimi evropskimi državami

koronavirus Profimedia
Izolacija in testiranja morebitnih okuženih naj bi bila ključna pri boju proti zajezitvi koronavirusa. Kako uspešna je Slovenija v primerjavi z drugimi evropskimi državami.

V italijanskem mestu Vo so z vztrajnim testiranjem preprečili širjenje koronavirusa. V kraju v bližini Benetk so v kontrolni raziskavi vztrajno in večkrat testirali vseh 3300 prebivalcev in na ta način uspešno povsem ustavili širjenje koronavirusa, je pred dnevi poročal britanski Financial Times (FT). "Testiranje, testiranje, testiranje," ki ga zagovarja Svetovna zdravstvena organizacija (WHO), torej deluje, so zapisali.

Murter Priljubljen v sezoni Svet Na priljubljenem hrvaškem otoku panika zaradi primerov koronavirusa

Temu receptu se pridružuje vse več vlad po Evropi. Avstrijska vlada je napovedala, da želi močno okrepiti testiranje prebivalstva za novim koronavirusom. Na dan si želijo testirati tudi 15.000 ljudi. Hrvaška zdravniška zbornica je opozorila vlado, da testira premalo. Hrvati so na prav na začelju med evropskimi državami po številu testiranj na milijon prebivalcev.

Koronavirus v Italiji Slovenija Novo: Število potrjenih okužb z novim koronavirusom spet naraslo

V Sloveniji nov načrt

Iz slovenskega Ministrstva za zdravje je bila zadnja informacija, da so skupaj s stroko pripravili novo definicijo za prijavo in spremljanje novega koronavirusa. Po novem bodo starejši od 60 let, osebe z rizičnimi obolenji za virus in z imunskimi pomanjkljivostim testirani tudi, če bodo imeli zgolj blage klinične znake. Pri ostalih osebah z blagimi znaki je presoja prepuščena zdravniku.

Učilnica Ukrep Svet Zaradi koronavirusa brez mature

S pomočjo baze podatkov, ki jih obdeluje svetovni spletni portal za obdelavo podatkov, smo preverili, koliko testiranj na milijon prebivalcev se izveden v Sloveniji v primerjavi z drugimi evropskimi državami. Slovenija je v vrhu po številu testiranj. Več jih na milijon prebivalcev opravijo le na Islandiji in na Norveškem, kar razkriva tudi graf. Za Slovenijo sta po številu testiranj Italija in Nemčija, na začelju pa Poljska, Madžarska in Hrvaška.

termometer Raziskava Zdravje Tako na širjenje koronavirusa vplivajo višje temperature

Primerjava testiranj na koronavirus na milijon prebivalcev v Evropi. | Avtor: ourworldindata. ourworldindata.

Komentarjev 7
  • fasader56 08:43 26.marec 2020.

    Pohvalno,ni kaj..............

  • torohat 08:05 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • rosanur 03:05 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks