Svet
1001 ogledov

Španci po novem najemajo pse, da se lahko nadihajo svežega zraka

žalosten pes Pixabay
Ker lahko po španskih po ulicah po novem hodijo le lastniki psov, so nekateri svoje hišne ljubljenčke pripravljeni "dati v najem" za urico ali dve.

Sprehajanje psov je v Španiji postalo "vozovnica za kratek izhod iz zapora", poroča španski portal The Local es. Za razliko od Italije, kjer gredo lahko ljudje kljub kriznem stanju vsaj na sprehod, je Španija svojim prebivalcem to prepovedala – edina izjema velja za lastnike psov, ki jih lahko peljejo na sprehod in na nujno potrebo. V Španiji je namreč z novim koronavirusom okuženih že več kot 18 tisoč ljudi, s čimer se uvrščajo na četrto mesto med vsemi državami na svetu, takoj za Iran. 

"Nočna mora za zdravje drugih ljudi"

A ljudje hodijo zdaj ven samo zato, ker lahko in ker jim je doma dolgčas, so opazili na portalu The Local es. Lastniki psov pa dobivajo vse več sporočil s prošnjami znancev, če si lahko sposodijo njihovega hišnega ljubljenčka. 

"Če kdo želi iti na sprehod, mu posodim psa," je nekdo celo objavil na portalu za spletne oglase. Tema je na družabnih omrežjih sprožila buren odziv, nekateri so se na sprehod namreč celo skušali pretihotapiti s plastično igračo v obliki psa.

Nekateri so poskušali zakon zaobiti z drugačnim pristopom:

A vsem se nov trend ne zdi zabaven. "To je nočna mora za zdravje drugih ljudi in za psa, ki mora na sprehod z nepoznano osebo," je zapisala ena izmed lastnic psa, ki ostro obsoja tiste, ki sposojajo pse.

Veterinarji pozivajo: Poskrbite za svoje pse!

A v Sloveniji veterinarske ambulante že pozivajo lastnike psov k skrbnosti, saj omejujejo svoje delovanje. Lastniki naj psov ne spuščajo s povodcev, v izogib poškodbam pa naj se psi med seboj ne družijo in igrajo, so zapisali na spletni strani Veterinarske zbornice Slovenije. Glede na trenutne razmere namreč tudi sami pričakujejo več sprehajalcev, psi pa so sedaj tudi v obdobju gonitev, zato radi pobegnejo oziroma pride do neželenih srečanj.

koronavirus Koronavirus Slovenija Opolnoči popolna prepoved gibanja in zbiranja na prostem

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.