Ukrajinci podali to sporočilo o truplih Rusov

Foto: Epa
Foto: Epa
Rusija ne želi prevzeti trupel svojih vojakov.
Oglej si celoten članek

Ukrajina ima v mrtvašnicah, hladilnicah i železniških vagonih okrog sedem tisoč trupel ruskih vojakov, je za Washington Post povedal Oleksij Arestovič, član ukrajinske predsedniške administracije. 

Povedal je tudi, da je skupno število mrtvih ruskih vojakov 18.600, kar se močno razlikuje od številk, ki jih navajajo na ruski strani. 

Arestovič je dodal, da je Ukrajina že tretji dan ruske invazije skušala vrniti trupla tri tisoč ruskih pripadnikov, a da jih ruska stran ni želela sprejeti. Rusi naj bi jim odgovorili, da ne verjamejo številkam, da se te ne ujemajo z njihovimi in da trupel niso pripravljeni prevzeti. 

Ukrajina naj bi že večkrat predlagala izmenjavo trupel, vendar ruska stran naj ne bi želela o tem niti slišati. Notranje ministrstvo je objavilo spletno stran in kanal na Telegramu, na katerem lahko Rusi iščejo fotografije trupel in vojnih ujetnikov ali izpolnijo spletne obrazce, na podlagi katerih bi lahko našli informacije o svojih družinskih članih. 

Vojna Obveščevalci o naslednjem koraku Putina Slovenija Oster odziv Moskve na poteze Janševe vlade

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.