Ukrajinski veleposlanik po skupščini ZN znorel: "Cvri se v peklu, Vasja!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Rusija se je na začetku posebnega zasedanja Generalne skupščine ZN v New Yorku znašla pod silovitim diplomatskim udarom mednarodne skupnosti.
Oglej si celoten članek

Zaskrbljeni nad grožnjami z jedrskim orožjem

Predsednik GS ZN Abdula Šahid je takoj na začetku poudaril, da ruski napad na Ukrajino predstavlja kršitev ozemeljske celovitosti in suverenosti Ukrajine ter kršitev Ustanovne listine ZN.

V podobnem slogu je nadaljeval tudi generalni sekretar ZN Antonio Guterres, ki je izrazil veliko zaskrbljenost nad grožnjo ruskega predsednika Vladimirja Putina z uporabo jedrskega orožja in dejal, da si česa takega ni mogoče niti zamisliti.

Ukrajinski veleposlanik Sergij Kislica je ZN pozval, naj rešijo Ukrajino in demokracijo, med drugim pa Putinu dejal, da ne potrebuje jedrskega orožja, če želi izvršiti samomor. Kislica je mednarodni oder izkoristil tudi za neposredno sporočilo vsem Rusom, ko je prebral prepis telefonskega pogovora med ruskim vojakom in materjo, tik preden je bil vojak ubit.

Svet Orban rekel ne, zdaj morajo iskati drugo pot

Nebenzija: Proti Rusiji se širi ogromno laži

Za Kislico je sledil odgovor ruskega veleposlanika Vasilija Nebenzije, ki se je čudil ogromnemu obsegu laži, ki da se širijo proti Rusiji. Nadaljeval je z napadi na Ukrajino, ki naj se ne bi hotela pogajati, naj ne bi spoštovala sporazumnih dogovorov in naj bi povzročala hudo trpljenje prebivalcem regije Donbas, za kar da se svet ne zanima.

Ruski napad na Ukrajino je upravičil z zaščito prebivalcev Donbasa, ki da trpijo pod bombardiranjem Ukrajincev. Napadel je tudi vse države, ki Ukrajino podpirajo z orožjem in drugače.

Nebenzija je zatrdil, da "posebna vojaška operacija" ni namenjena zavzetju Ukrajine ampak le zaščiti prebivalcev Donbasa pred genocidom Ukrajine in očiščenju države nacistov. Rusija naj bi se le ščitila pred grožnjo in ščitila tudi Ustanovno listino ZN.

video Grozljivi posnetki iz napadenega ukrajinskega mesta

"Vasilij, ti si bil normalen človek ..."

Na njegove besede se je besno odzval nekdanji ukrajinski veleposlanik pri Združenih narodih Volodimir Jelčenko

"Več stokrat sem stal na tem odru ZN. In zdaj pogledam in pomislim: Vasilij, ti si bil normalen človek, nekoč smo bili, kot pravijo, na isti valovni dolžini. Kaj se ti je zgodilo? Na tvojem mestu bi se ustrelil ali vsaj zbolel. Gori v peklu, Vasja," je Jelčenko sklenil zapis.

dezurni@styria-media.si

Svet Pogajanj je konec, oglasil se je Zelenski

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 14:15 1. Marec 2022.

    Toliko laži, ki je stresa igralec in komedijant Zelenski nismo že dolgo v medijih slišali, sploh pa naj ZN preselijo …

  • 08:21 1. Marec 2022.

    Da postavimo na stran upravičenost ali ne vojaškega posredovanja, kdo je bolj bolan, itd. Mene resno zanima od kje Ukrajinci …

  • 22:21 28. Februar 2022.

    Ali se še vedno oglasaš iz ruske ambasade.........................

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.