Uporabo tekočih stopnic bi zaračunali

Foto: Profimedia
Mestne oblasti se prepirajo z nakupovalnim centrom, bodo morali plačati obiskovalci?
Oglej si celoten članek

Prebivalci Zagreba bi po pisanju hrvaškega Jutarnjega lista lahko postali žrtev spora med nakupovalnim središčem in mestom Zagreb. Tekoče stopnice ob vhodu v Importanne center na glavni železniški postaji v Zagrebu, ki v povprečju dnevno prepeljejo med 350 in 550 tisoč obiskovalcev, namreč že več kot mesec dni stojijo. Po pisanju časnika zato, ker se Importanne in mesto Zagreb ne moreta dogovoriti glede njihovega popravila. 

Ker niso varne, so jih ustavili

Iz Importanne centra so za časnik povedali, da so pristojne pri mestnih oblasteh prosili za zamenjavo tekočih stopnic z novimi, potem ko jim je serviser popravilo odsvetoval, ker ni nobenega zagotovila, da stopnice po servisu ne bodo kmalu spet stale. Ker niso varne za uporabnike, saj bi lahko ob nenadni ustavitvi povzročile poškodbe, so jih iz varnostnih razlogov raje zaprli. 

Naložba v nove stopnice naj bi bila na dolgi rok stroškovno bolj učinkovita kot popravilo stopnic, ki so jih zgradili leta 1994, a kot so sporočili iz nakupovalnega centra, niso dobili še nobenega odziva s strani mesta, ki je lani zmanjšalo sredstva za vzdrževanje javnih prometnih površin.

Foto: Profimedia Železniška postaja v Zagrebu

VIDEO Otrok z rokami segel na drsni del ograje

"Glede na nezadostna sredstva preučujemo različne možnosti, s katerimi bi rešili ta problem, vključno z možnostjo, da bi uporabo stopnic zaračunali," je za časnik povedala direktorica centra Nevenka Zečević.

Zagrebške mestne oblasti kakršno koli idejo za zaračunavanje uporabe stopnic označujejo za "nesprejemljivo", odgovornost za nedelovanje pa pripisujejo Importanne centru, ker po njihovi oceni stopnic ni ustrezno vzdrževal.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 14:16 9. Avgust 2018.

    Saj, o hrčkih pišete to, ali pa, ko se končo enemu uspe-upa postaviti po robu pedrečinama..

  • 13:42 9. Avgust 2018.

    noro... na slovenskem portalu dnevno vsaj 3-4 članki o ex-yugo državah. a res nimate niti malo volje po raziskovalnem novinarstvu? …

  • 10:56 9. Avgust 2018.

    pa puste že te bebce zmešane

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.