Svet
4949 ogledov

Uporabo tekočih stopnic bi zaračunali

Tekoče stopnice
Mestne oblasti se prepirajo z nakupovalnim centrom, bodo morali plačati obiskovalci?

Prebivalci Zagreba bi po pisanju hrvaškega Jutarnjega lista lahko postali žrtev spora med nakupovalnim središčem in mestom Zagreb. Tekoče stopnice ob vhodu v Importanne center na glavni železniški postaji v Zagrebu, ki v povprečju dnevno prepeljejo med 350 in 550 tisoč obiskovalcev, namreč že več kot mesec dni stojijo. Po pisanju časnika zato, ker se Importanne in mesto Zagreb ne moreta dogovoriti glede njihovega popravila. 

Ker niso varne, so jih ustavili

Iz Importanne centra so za časnik povedali, da so pristojne pri mestnih oblasteh prosili za zamenjavo tekočih stopnic z novimi, potem ko jim je serviser popravilo odsvetoval, ker ni nobenega zagotovila, da stopnice po servisu ne bodo kmalu spet stale. Ker niso varne za uporabnike, saj bi lahko ob nenadni ustavitvi povzročile poškodbe, so jih iz varnostnih razlogov raje zaprli. 

Naložba v nove stopnice naj bi bila na dolgi rok stroškovno bolj učinkovita kot popravilo stopnic, ki so jih zgradili leta 1994, a kot so sporočili iz nakupovalnega centra, niso dobili še nobenega odziva s strani mesta, ki je lani zmanjšalo sredstva za vzdrževanje javnih prometnih površin.

Železniška postaja v Zagrebu | Avtor: Profimedia Profimedia

Tekoče stopnice VIDEO Slovenija Otrok z rokami segel na drsni del ograje

"Glede na nezadostna sredstva preučujemo različne možnosti, s katerimi bi rešili ta problem, vključno z možnostjo, da bi uporabo stopnic zaračunali," je za časnik povedala direktorica centra Nevenka Zečević.

Zagrebške mestne oblasti kakršno koli idejo za zaračunavanje uporabe stopnic označujejo za "nesprejemljivo", odgovornost za nedelovanje pa pripisujejo Importanne centru, ker po njihovi oceni stopnic ni ustrezno vzdrževal.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
 • kapibara 14:16 09.avgust 2018.

  Saj, o hrčkih pišete to, ali pa, ko se končo enemu uspe-upa postaviti po robu pedrečinama..

 • miki1234 13:42 09.avgust 2018.

  noro... na slovenskem portalu dnevno vsaj 3-4 članki o ex-yugo državah. a res nimate niti malo volje po raziskovalnem novinarstvu? toliko zgodb, ki se dnevno odvijejo v sloveniji... pa vam zanje sploh ni mar.

 • Avatar Darko Capek
  Darko Capek 10:56 09.avgust 2018.

  pa puste že te bebce zmešane