V Beogradu znova pravo vojno stanje

Foto: Screenshot Foto: epa Foto: Epa Foto: epa
Po poročanju medijev se je danes zbralo celo več ljudi...
Oglej si celoten članek

Na ulicah Beograda se je nocoj znova zbralo več tisoč ljudi, ki protestirajo proti strožjim ukrepom za zajezitev širjenja novega koronavirusa in proti predsedniku Aleksandru Vučiću.

Udeleženci protesta so se okoli 18. ure začeli zbirati pred filozofsko fakulteto, nato pa se je povorka, v kateri so bili tudi opozicijski voditelji, ki so bojkotirali nedavne parlamentarne volitve, podala proti srbski skupščini.

Protesti Dramatičen nagovor Vučića, za izgrede obtožil tudi tuje obveščevalne službe

Srbske oblasti želijo preprečiti ponovitev neredov, ki so izbruhnili med protesti v torek zvečer, zato je danes na beograjskih ulicah ogromno policistov, poročajo tamkajšnji mediji.

Ko so protestniki prispeli do srbskega parlamenta, so policistom vzklikali: "Pojdite na Kosovo!" Tam se je zgodil tudi incident, v katerem je bil poškodovan vodja Gibanja svobodnih državljanov (PSG) in znani srbski igralec Sergej Trifunović. Po poročanju medijev so protestniki Trifunovića polivali z vodo in obmetavali s pločevinkami piva. V glavo je dobil tudi udarec s fotoaparatom. Trifunović se je tik pred nedavnimi volitvami odločil, da jih ne bo bojkotiral.

Trenutno mediji poročajo, da se stanje zelo zaostruje, letijo bakle in steklenice, policija meče solzivec. Lpkalna televizija N1 poroča o več poškodovanih, stampedih ljudi. Pred srbsko skupščino se slišijo topovski streli, policija meče solzivec. 

Nezadovoljni državljani zahtevajo ustanovitev novega kriznega štaba za boj proti koronavirusu, v katerem politika ne bo imela besede. Oblastem očitajo, da so lagale o podatkih o obolelih in žrtvah covida-19. Zahtevajo tudi takojšnjo izpustitev pridržanih med torkovimi protesti, podatke o poškodovanih in objektivno poročanje javne radiotelevizije RTS.

Po poročanju srbskih medijev so se protestniki zbrali tudi v Novem Sadu in Nišu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 01:45 9. Julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Xmiss.pw

  • 22:52 8. Julij 2020.

    Skoraj preroški naslov komada https://www.youtube.com/watch?v=_pBxYD7xUq4&feature=share

  • 21:50 8. Julij 2020.

    bi morali reči, da gre za proteste blm in si jih plavi gnoji, sovražniki ljudstva, ne bi upali tikati =)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.