Svet
3978 ogledov

V Beogradu znova pravo vojno stanje

1/4
epa
Po poročanju medijev se je danes zbralo celo več ljudi...

Na ulicah Beograda se je nocoj znova zbralo več tisoč ljudi, ki protestirajo proti strožjim ukrepom za zajezitev širjenja novega koronavirusa in proti predsedniku Aleksandru Vučiću.

Udeleženci protesta so se okoli 18. ure začeli zbirati pred filozofsko fakulteto, nato pa se je povorka, v kateri so bili tudi opozicijski voditelji, ki so bojkotirali nedavne parlamentarne volitve, podala proti srbski skupščini.

Beograd protesti Protesti Svet Dramatičen nagovor Vučića, za izgrede obtožil tudi tuje obveščevalne službe

Srbske oblasti želijo preprečiti ponovitev neredov, ki so izbruhnili med protesti v torek zvečer, zato je danes na beograjskih ulicah ogromno policistov, poročajo tamkajšnji mediji.

Ko so protestniki prispeli do srbskega parlamenta, so policistom vzklikali: "Pojdite na Kosovo!" Tam se je zgodil tudi incident, v katerem je bil poškodovan vodja Gibanja svobodnih državljanov (PSG) in znani srbski igralec Sergej Trifunović. Po poročanju medijev so protestniki Trifunovića polivali z vodo in obmetavali s pločevinkami piva. V glavo je dobil tudi udarec s fotoaparatom. Trifunović se je tik pred nedavnimi volitvami odločil, da jih ne bo bojkotiral.

Trenutno mediji poročajo, da se stanje zelo zaostruje, letijo bakle in steklenice, policija meče solzivec. Lpkalna televizija N1 poroča o več poškodovanih, stampedih ljudi. Pred srbsko skupščino se slišijo topovski streli, policija meče solzivec. 

Nezadovoljni državljani zahtevajo ustanovitev novega kriznega štaba za boj proti koronavirusu, v katerem politika ne bo imela besede. Oblastem očitajo, da so lagale o podatkih o obolelih in žrtvah covida-19. Zahtevajo tudi takojšnjo izpustitev pridržanih med torkovimi protesti, podatke o poškodovanih in objektivno poročanje javne radiotelevizije RTS.

Po poročanju srbskih medijev so se protestniki zbrali tudi v Novem Sadu in Nišu.

 
Komentarjev 3
 • Avatar Krilestessa
  Krilestessa 01:45 09.julij 2020.

  Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Xmiss.pw

 • Gandi123 22:52 08.julij 2020.

  Skoraj preroški naslov komada https://www.youtube.com/watch?v=_pBxYD7xUq4&feature=share

 • Covid_1984 21:50 08.julij 2020.

  bi morali reči, da gre za proteste blm in si jih plavi gnoji, sovražniki ljudstva, ne bi upali tikati =)