V BiH prijete tri osebe zaradi povezave z IS

Foto: EPA
Foto: EPA
Operacija policije v Bosni in Hercegovini se je začela že septembra leta 2014; njen cilj je bil presekati mrežo podpore, ki jo ima na tem območju Islamska država.
Oglej si celoten članek

Policija v Bosni in Hercegovini je na območju Velike Kladuše prijela tri osebe, ki jih sumijo povezav z Islamsko državo; med drugim so našli orožje in zastavo IS, je medijem potrdila Državna agencija za preiskave in zaščito.

V obvestilu je navedla le inicialke prijetih osumljencev ter dodala, da gre za uspeh operacije pod imenom “Damask”, s katero je bosansko-hercegovska policija morebitne teroriste začela iskati že septembra leta 2014. Prijeti osumljenci so stari 27, 28 in 55 let.

Med preiskavo objektov, v katerih so bivali osumljenci, so policisti našli šest ročnih bomb, več min in streliva, mačeto in zastavo Islamske države, pišejo mediji v BiH.

Preprečili so mu pot v Sirijo

Tožilstvo Bosne in Hercegovine je medtem danes v Sarajevu potrdilo, da je policija 22-letnemu Senadu Koštecu preprečila poskus pridružitve Islamski državi.

Prijeli so ga v Turčiji, ki ga je že izročila oblastem v Sarajevu. Iz Bosne in Hercegovine je najprej odpotoval v Črno Goro, nato v Turčijo, od koder naj bi pot nadaljeval proti Siriji. Tožilstvo zoper njega vodi postopek protizakonite priključitve tujim paravojaškim enotam. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.