Svet
9 ogledov

V BiH prijete tri osebe zaradi povezave z IS

Islamska država EPA
Operacija policije v Bosni in Hercegovini se je začela že septembra leta 2014; njen cilj je bil presekati mrežo podpore, ki jo ima na tem območju Islamska država.

Policija v Bosni in Hercegovini je na območju Velike Kladuše prijela tri osebe, ki jih sumijo povezav z Islamsko državo; med drugim so našli orožje in zastavo IS, je medijem potrdila Državna agencija za preiskave in zaščito.

V obvestilu je navedla le inicialke prijetih osumljencev ter dodala, da gre za uspeh operacije pod imenom “Damask”, s katero je bosansko-hercegovska policija morebitne teroriste začela iskati že septembra leta 2014. Prijeti osumljenci so stari 27, 28 in 55 let.

Med preiskavo objektov, v katerih so bivali osumljenci, so policisti našli šest ročnih bomb, več min in streliva, mačeto in zastavo Islamske države, pišejo mediji v BiH.

Preprečili so mu pot v Sirijo

Tožilstvo Bosne in Hercegovine je medtem danes v Sarajevu potrdilo, da je policija 22-letnemu Senadu Koštecu preprečila poskus pridružitve Islamski državi.

Prijeli so ga v Turčiji, ki ga je že izročila oblastem v Sarajevu. Iz Bosne in Hercegovine je najprej odpotoval v Črno Goro, nato v Turčijo, od koder naj bi pot nadaljeval proti Siriji. Tožilstvo zoper njega vodi postopek protizakonite priključitve tujim paravojaškim enotam. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.