V Južni Koreji prek 300 novih primerov okužbe s koronavirusom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Iz Južne Koreje, v izbruhu novega koronavirusa najhuje prizadete države izven Kitajske, poročajo o 334 novih primerih potrjenih okužb. Prek 400 novih primerov okužbe so zaznali tudi na Kitajskem.
Oglej si celoten članek

V Južni Koreji se je tako glede na zadnje podatke doslej z virusom okužilo že 1595 ljudi. Posledicam koronavirusne bolezni je podleglo 12 ljudi. Velika večina primerov, tudi najnovejših, je še vedno koncentriranih na mesto Daegu na jugu države in regijo, ki ga obkroža.

Hitro naraščanje števila okužb v državi je botrovalo tudi odločitvi južnokorejske in ameriške vojske, da do nadaljnjega prestavita skupne vojaške vaje. Primere okužb so namreč že zaznali tudi med vojaki v vrstah obeh vojsk. ZDA imajo sicer v Južni Koreji nameščenih 28.500 vojakov.

Saj ni res, pa je Blamaža našega ministrstva, to so poslali OKS glede koronavirusa

Tretji dan zapored upad števila smrtnih žrtev

Iz Kitajske medtem danes poročajo o 433 novih primerih okužbe, od katerih so se vsi razen 24 pojavili v najhuje prizadeti provinci Hubei. Skupno so v državi doslej zabeležili že skoraj 78.500 primerov. Je pa že tretji dan zapored padlo število smrtnih žrtev virusa - umrlo je 29 ljudi. Skupno je bila okužba doslej v državi usodna za 2744 ljudi.

Število novih primerov koronavirusa na dan na območjih izven Kitajske je sicer glede na podatke Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) v torek preseglo število tovrstnih primerov na Kitajskem.

Med huje prizadetimi državami je Iran, v Evropi pa Italija, kjer so našteli že 400 okužb, 12 ljudi je umrlo. Večina okužb je sicer v severnih deželah Lombardija in Benečija (Veneto), o posameznih primerih pa poročajo tudi iz vedno več drugih dežel, nazadnje so ga zaznali tudi v Apuliji na jugu države.

Nasveti NIJZ To so navodila, če pride do izbruha koronavirusa v Sloveniji

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.