V New Yorku zaradi covid-19 zapirajo soseske

Foto: Epa New York Foto: Epa New York Foto: Epa New York Foto: Epa New York
Newyorški župan zaradi širjenja koronavirusa zapira devet mestnih sosesk.
Oglej si celoten članek

Newyorški župan Bill de Blasio je v nedeljo napovedal, da bo zaprl devet mestnih sosesk, kjer se ljudje ne držijo navodil zdravstvenih strokovnjakov in zato narašča število okužb z novim koronavirusom. Največ kritičnih sosesk je v Brooklynu, kjer prebivajo ortodoksni Judi.

De Blasio bo zaprl vse nenujne dejavnosti ter šole v Brooklynu in Queensu, kjer narašča število okužb. Gre za podoben ukrep kot aprila, ko je bilo na višku pandemije in umiranja zaprto vse mesto skupaj s celotno državo New York.

Foto: Epa New York

Ponovno zaprte restavracije in bari

V devetih soseskah, kjer so imeli v zadnjem tednu dni več kot tri odstotke pozitivnih testov na koronavirus, bodo ponovno zaprte restavracije in bari. Cerkve bodo lahko ostale odprte. Naraščanje okužb sicer sovpada z vrsto judovskih praznikov.

Covid-19 Zdravniki o Trumpu: Dvakrat mu je močno padla raven kisika

DeBlasio je dejal, da poleg devetih sosesk, ki bodo zaprte uvodoma za 14 dni, opazuje tudi 11 dodatnih, ki bodo morda v prihodnje deležni podobnega ukrepa. "Res ni nujno, da se nam zgodi drugi val, saj lahko to preprečimo," je sporočil župan.

Covid-19 Trump: "Veliko sem se naučil. To je bila resnična šola."

33.200 mrtvih zaradi covid-19

Država New York ima več kot 33.200 mrtvih zaradi covida-19, mesto New York pa skoraj 24.000. Velika večina smrtnih primerov je bila aprila, New York pa je nato poleti pandemijo spravil pod nadzor. V ZDA so v nedeljo zvečer potrdili 7,4 milijona okužb z novim koronavirusom, za covidom-19 je doslej umrlo in 210.000 bolnikov.

Foto: Epa New York

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.