Svet
220 ogledov

V New Yorku zaradi covid-19 zapirajo soseske

New York
1/4
Epa
Newyorški župan zaradi širjenja koronavirusa zapira devet mestnih sosesk.

Newyorški župan Bill de Blasio je v nedeljo napovedal, da bo zaprl devet mestnih sosesk, kjer se ljudje ne držijo navodil zdravstvenih strokovnjakov in zato narašča število okužb z novim koronavirusom. Največ kritičnih sosesk je v Brooklynu, kjer prebivajo ortodoksni Judi.

De Blasio bo zaprl vse nenujne dejavnosti ter šole v Brooklynu in Queensu, kjer narašča število okužb. Gre za podoben ukrep kot aprila, ko je bilo na višku pandemije in umiranja zaprto vse mesto skupaj s celotno državo New York.

New York | Avtor: Epa Epa

Ponovno zaprte restavracije in bari

V devetih soseskah, kjer so imeli v zadnjem tednu dni več kot tri odstotke pozitivnih testov na koronavirus, bodo ponovno zaprte restavracije in bari. Cerkve bodo lahko ostale odprte. Naraščanje okužb sicer sovpada z vrsto judovskih praznikov.

Zdravljenje Donalda Trumpa Covid-19 Svet Zdravniki o Trumpu: Dvakrat mu je močno padla raven kisika

DeBlasio je dejal, da poleg devetih sosesk, ki bodo zaprte uvodoma za 14 dni, opazuje tudi 11 dodatnih, ki bodo morda v prihodnje deležni podobnega ukrepa. "Res ni nujno, da se nam zgodi drugi val, saj lahko to preprečimo," je sporočil župan.

Trumpovi podporniki pred bolnišnico Covid-19 Svet Trump: "Veliko sem se naučil. To je bila resnična šola."

33.200 mrtvih zaradi covid-19

Država New York ima več kot 33.200 mrtvih zaradi covida-19, mesto New York pa skoraj 24.000. Velika večina smrtnih primerov je bila aprila, New York pa je nato poleti pandemijo spravil pod nadzor. V ZDA so v nedeljo zvečer potrdili 7,4 milijona okužb z novim koronavirusom, za covidom-19 je doslej umrlo in 210.000 bolnikov.

New York | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.