V Nici postavili "spomenik" morilcu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Žalostni in jezni Francozi na mestu, kjer je bil ustreljen terorist Mohamed Bouhlel, ki je s tovornjakom ubil 84 ljudi, odlagajo kamne, smeti, cigaretne ogorke, pljuvajo in celo lulajo.
Oglej si celoten članek

Improvizirani "spomenik", narejen iz kamnov in smeti, je postavljen na Promenade des Anglais, na mestu, na katerem je policija ubila voznika tovornjaka Mohameda Bouhlela

PREBERITE ŠE: 

"Pljunila sem za otroke," je za britanski Daily Mail dejala Marie Helene Roubat. "Čutim močno sovraštvo. Nikoli ne bomo pozabili."

Najprej so na mestu postavljali rože

Starejša gospa z imenom Cecilia je povedala, da je ona začela s postavljanjem spomenika, potem ko so ljudje mislili, da so krvavi madeži na cesti od ene od žrtev. 

"Nekdo je postavil na tem mestu rožo, nisem mu mogla pojasniti," je povedala. "Bili so Albanci, zato sem odšla in na papir napisala morilec."

Dodala je, da je zelo jezna. "Ne razumem, kako se je to lahko zgodilo v Nici," je dejala. "Gre za enega največjih turističnih simbolov v Franciji, a so ga uničili." 

Nekdo je na tla napisal "morilec" in "strahopetec". 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • mph
    11:50 21. Julij 2016.

    Na žalost res ne, v takem okolju se samo še bolje počutijo. Ker sem malo več po Severni Italiji v …

  • 08:46 21. Julij 2016.

    Spodbuja pa naslednje dejanje

  • 16:20 20. Julij 2016.

    Smetenje in scanje jih ne bo ustavilo na svoji kolonizaciji Evrope.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.