Svet
19 ogledov

V Nici postavili "spomenik" morilcu

Spomenik "sovraštva" v Nici Profimedias
Žalostni in jezni Francozi na mestu, kjer je bil ustreljen terorist Mohamed Bouhlel, ki je s tovornjakom ubil 84 ljudi, odlagajo kamne, smeti, cigaretne ogorke, pljuvajo in celo lulajo.

Improvizirani "spomenik", narejen iz kamnov in smeti, je postavljen na Promenade des Anglais, na mestu, na katerem je policija ubila voznika tovornjaka Mohameda Bouhlela

PREBERITE ŠE: 

"Pljunila sem za otroke," je za britanski Daily Mail dejala Marie Helene Roubat. "Čutim močno sovraštvo. Nikoli ne bomo pozabili."

Najprej so na mestu postavljali rože

Starejša gospa z imenom Cecilia je povedala, da je ona začela s postavljanjem spomenika, potem ko so ljudje mislili, da so krvavi madeži na cesti od ene od žrtev. 

"Nekdo je postavil na tem mestu rožo, nisem mu mogla pojasniti," je povedala. "Bili so Albanci, zato sem odšla in na papir napisala morilec."

Dodala je, da je zelo jezna. "Ne razumem, kako se je to lahko zgodilo v Nici," je dejala. "Gre za enega največjih turističnih simbolov v Franciji, a so ga uničili." 

Nekdo je na tla napisal "morilec" in "strahopetec". 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • mph 11:50 21.julij 2016.

    Na žalost res ne, v takem okolju se samo še bolje počutijo. Ker sem malo več po Severni Italiji v obmorskih mestih, zadnje čase, ni prvič, da vidim tipa, ki je od oka "marokino", da se kar sredi ulice ustavi ...prikaži več in poščije na steno bližnje stavbe in gre mimo kot, da ni bilo nič. Ali 2x videl, da parkira avto in se gre poscat na odbijač lastnega avta, verjetno, da ne šprica po njemu, ne vem. Ampak vse to me niti ne moti, moti me, da ta gnusna religija reklamira pedofilijo, vzklikajo "preroku", ki je poročil 6 letnega otroka in ga zlorabljal od 9. leta, pa še opisano imajo to v njihovih bukvah kot neka vrlina. Bruh od bruha, potem je še navodilo v Koranu za pobijanje istospolnih, kako pretepst ženo, da se ji ne pokvari "lepote", ... itn itn. Edini normalni muslimani so tisti, ki ne jemljejo resno svoje religije, ki mislijo, da pač morajo neki religiji pripadat.

  • dragec 08:46 21.julij 2016.

    Spodbuja pa naslednje dejanje

  • alojzr 16:20 20.julij 2016.

    Smetenje in scanje jih ne bo ustavilo na svoji kolonizaciji Evrope.