V tragični nesreči umrl lastnik Pop TV in Kanala A

Foto: Anže Petkovšek POP TV Foto: Anže Petkovšek POP TV
Najbogatejši Čeh Peter Kellner, med drugim lastnik slovenske medijske hiše Pro Plus, je eden od petih umrlih v nesreči helikopterja.
Oglej si celoten članek

Peter Kellner je bil član skupine, ki jo je v soboto na smučanje na enega od ledenikov na Aljaski, peljal helikopter.

Češki milijarder, ameriška finančna revija Forbes je njegovo premoženje ocenila na okoli 15 milijard evrov, je bil na krovu helikopterja Airbus AS30 B3, ko je ta strmoglavil v bližini ledenika Knik, piše ameriški New York Times.

V tragični nesreči so življenje izgubili še Čeh Benjamin Larochaix, dva lokalna vodiča in pilot.

Eden od udeležencev je po poročanju ameriških medijev nesrečo preživel, njegovo stanje je stabilno.

Ameriške oblasti so se že lotile preiskave nesreče.

Kaj morate vedeti Vse omejitve "lockdowna" na enem mestu

Postelje v DSO "Gospod Tonin, se zavedate, kakšno grozoto ste danes izrekli"

Reševalce so okoli desetih zvečer obvestili, da se helikopter ni vrnil z ekskurzije in da so očividci na območju ledenika opazili razbitine.

Iz koče, kjer so ponesrečenci spali in ki za paket tedenskega smučanja z namestitvijo vred zaračunava 12.500 evrov, so že sporočili, da tragičen dogodek obžalujejo.

"Za naše osebje in skupnost, v kateri delujemo, je to grozljiva novica. V 17 letih, odkar ponujamo te storitve, je tokrat prvič, ko se moramo soočiti s tako tragičnim dogodkom," so sporočili.

Povedali so še, da za zdaj ni podatkov o tem, kaj je bil razlog nesreče. Kellner je bil njihov stalni gost in prijatelj, še poroča New York Times.

Kellner je svoj finančni imperij začel graditi v 90-ih letih prejšnjega stoletja, ko je na noge postavil prvi investicijski sklad, s katerim se je dokopal do deleža v največji češki zavarovalnici. Skupina je čez nekaj let začela rasti tudi v tujini, zlasti v Rusiji. Glede na letno poročilo družbe za leto 2019 je Petr Kellner nadzoroval 98,93 odstotka skupine PPF. Ta razpolaga z raznolikim portfolijem, saj vlaga v finančne storitve, telekomunikacije, zavarovalništvo, nepremičnine, inženiring in tudi biotehnologijo. 

Oktobra 2020 je PPF z nakupom naložb ameriškega sklada CME na Češkem, Slovaškem, v Romuniji, Bolgariji in Sloveniji v last dobila POP TV oziroma Pro Plus. Kellner je bil tudi družinsko povezan z Danielom Křetínskim, lastnikom češkega EP Holding, ki vstopa v strateško partnerstvo z družbo SŽ-Tovorni promet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 22:07 29. Marec 2021.

    JZexpert /. Hude gobe gojiva v kleti bloka z ženo, že od začetka devetdesetih, prej v najemniški, sedaj po Jazbinšku …

  • 17:13 29. Marec 2021.

    Potrebno bo pogledati v servisno knjižico helikopterja, kdo ga je zadnji šraufal, pa koliko je računal.

  • 13:01 29. Marec 2021.

    A ni zaradi NOVEGA CORONA VIRUSA VOVID-19? Helikopter je samo kolateralna škoda.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.