Svet
44374 ogledov

V tragični nesreči umrl lastnik Pop TV in Kanala A

Petr Kellner
1/2
Profimedia
Najbogatejši Čeh Peter Kellner, med drugim lastnik slovenske medijske hiše Pro Plus, je eden od petih umrlih v nesreči helikopterja.

Peter Kellner je bil član skupine, ki jo je v soboto na smučanje na enega od ledenikov na Aljaski, peljal helikopter.

Češki milijarder, ameriška finančna revija Forbes je njegovo premoženje ocenila na okoli 15 milijard evrov, je bil na krovu helikopterja Airbus AS30 B3, ko je ta strmoglavil v bližini ledenika Knik, piše ameriški New York Times.

V tragični nesreči so življenje izgubili še Čeh Benjamin Larochaix, dva lokalna vodiča in pilot.

Eden od udeležencev je po poročanju ameriških medijev nesrečo preživel, njegovo stanje je stabilno.

Ameriške oblasti so se že lotile preiskave nesreče.

Omejitve v trgovini zaradi covid-19 Kaj morate vedeti Slovenija Vse omejitve "lockdowna" na enem mestu Matej Tonin Postelje v DSO Slovenija "Gospod Tonin, se zavedate, kakšno grozoto ste danes izrekli"

Reševalce so okoli desetih zvečer obvestili, da se helikopter ni vrnil z ekskurzije in da so očividci na območju ledenika opazili razbitine.

Iz koče, kjer so ponesrečenci spali in ki za paket tedenskega smučanja z namestitvijo vred zaračunava 12.500 evrov, so že sporočili, da tragičen dogodek obžalujejo.

"Za naše osebje in skupnost, v kateri delujemo, je to grozljiva novica. V 17 letih, odkar ponujamo te storitve, je tokrat prvič, ko se moramo soočiti s tako tragičnim dogodkom," so sporočili.

Povedali so še, da za zdaj ni podatkov o tem, kaj je bil razlog nesreče. Kellner je bil njihov stalni gost in prijatelj, še poroča New York Times.

Kellner je svoj finančni imperij začel graditi v 90-ih letih prejšnjega stoletja, ko je na noge postavil prvi investicijski sklad, s katerim se je dokopal do deleža v največji češki zavarovalnici. Skupina je čez nekaj let začela rasti tudi v tujini, zlasti v Rusiji. Glede na letno poročilo družbe za leto 2019 je Petr Kellner nadzoroval 98,93 odstotka skupine PPF. Ta razpolaga z raznolikim portfolijem, saj vlaga v finančne storitve, telekomunikacije, zavarovalništvo, nepremičnine, inženiring in tudi biotehnologijo. 

Oktobra 2020 je PPF z nakupom naložb ameriškega sklada CME na Češkem, Slovaškem, v Romuniji, Bolgariji in Sloveniji v last dobila POP TV oziroma Pro Plus. Kellner je bil tudi družinsko povezan z Danielom Křetínskim, lastnikom češkega EP Holding, ki vstopa v strateško partnerstvo z družbo SŽ-Tovorni promet.

 
Komentarjev 19
  • Dusan21 22:07 29.marec 2021.

    JZexpert /. Hude gobe gojiva v kleti bloka z ženo, že od začetka devetdesetih, prej v najemniški, sedaj po Jazbinšku v lastni kleti, v tisti letih sem zanjo odštel točno 172 mark, v bistvu je bila to takrat drvarnica, po ...prikaži več po vpisu v ZK, pa sva z ženo to pozidala s siporexsom, toliko o kleti. Pazi, za 96m2 v tretjem nadstopju terasasti bloki v Kosezah plus velika terasa, pa sem skeširal okroglih 12000 mark in kaj mi manjka, nič. Strah me je takih kot si ti in molim, te ne zaprejo v mojo klet

  • Friderik1950 17:13 29.marec 2021.

    Potrebno bo pogledati v servisno knjižico helikopterja, kdo ga je zadnji šraufal, pa koliko je računal.

  • Mesija_se_vraca 13:01 29.marec 2021.

    A ni zaradi NOVEGA CORONA VIRUSA VOVID-19? Helikopter je samo kolateralna škoda.