V Zadru zavrnili homoseksualce, menda zaradi obnašanja Slovencev

Foto: Profimedia
Nove podrobnosti zavrnitve homoseksualnega bara v hrvaškem hotelu.
Oglej si celoten članek

Včeraj smo poročali, da je brazilski zdravnik Fabiano Vallim prek spletnega portala Booking rezerviral sobo v zadrskem hotelu, a so mu po nekaj dneh rezervacijo odpovedali, ker je homoseksualno usmerjen

"Slovenci izvajali orgije, za sabo pustili nered"

"Zavrnjeni ste. Ne sprejemamo homoseksualcev. Odpovejte rezervacijo," je bilo sporočilo, ki ga je lastnik hotela Tomislav Gospić poslal Brazilcema. Njegov sin Aleksander pa je novinarjem Jutarnjega lista pojasnil, da so "imeli negativne izkušnje s homoseksualci iz Sloveniije, ki so v hotelu izvajali orgije in pustili za sabo velik nered, zaradi česar so se odločili, da homoseksualcev ne bodo več sprejemali"

Po vprašanju novinarja, ali bi se odzvali na enak način, če bi orgije izvajali in za sabo pustili nered heteroseksualci, je ostal brez besed in jih z vprašanji napotil na svojega očeta. "Do 17-ih imam počitek, ne nadlegujte me več," je še povedal in odložil slušalko. 

Vallim se je pritožil na Booking.com in dogodek prijavil tudi organizaciji Zagreb Pride, ki je pozvala Booking.com, naj se odzovejo na incident. Booking se je Vallimu oglasil s pojasnilom, da ne dopušča nobene diskriminacije. "Prosimo, pošljite nam številko rezervacije in poiskali vam bomo namestitev," so mu dogovorili.​ž

Hrvaška, polna življenja, a ne za ...

Hrvaški mediji in v organizaciji Zagreb Pride opozarjajo, da ne gre za osamljen primer tovrstne diskriminacije, novinarji pa opozarjajo tudi na razkorak med hrvaškimi turističnimi slogani in primeri hrvaške negostoljubnosti. Turiste privabljajo s sloganom "Croatia Full of Life", kar pomeni Hrvaška, polna življenja.

"A ne za homoseksualce," kritično dodajajo pri hrvaškem portalu 24sata.hr. "Ali Srbe. Ali Japonce. Ali Bosance. Ali upokojence. Ali Čehe. Ali tiste, ki na plažo prinesejo brisačo in nočejo ležalnika."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 26

  • vec
    09:24 9. Avgust 2018.

    Aja Brazilc sploh ni gay, ampak je planiral prit na dopust z ŽENO, pijani gospod Gospić pa je zgleda missunderstandu, …

  • 07:49 9. Avgust 2018.

    Kaj kurca hodite na Hrvaško..Ne marajo Slovencev,kradejo nam pravice,nategnejo nas za vsako stvar in še in še...Toliko lepih in cenejših …

  • 21:57 8. Avgust 2018.

    Srčno upam da so jim tej slovenski fegiji posrali in pokozlali ves hotel. Barvo tako se dela jaz ne preder …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.