Svet
18178 ogledov

V Zadru zavrnili homoseksualce, menda zaradi obnašanja Slovencev

Zadar
Nove podrobnosti zavrnitve homoseksualnega bara v hrvaškem hotelu.

Včeraj smo poročali, da je brazilski zdravnik Fabiano Vallim prek spletnega portala Booking rezerviral sobo v zadrskem hotelu, a so mu po nekaj dneh rezervacijo odpovedali, ker je homoseksualno usmerjen

"Slovenci izvajali orgije, za sabo pustili nered"

"Zavrnjeni ste. Ne sprejemamo homoseksualcev. Odpovejte rezervacijo," je bilo sporočilo, ki ga je lastnik hotela Tomislav Gospić poslal Brazilcema. Njegov sin Aleksander pa je novinarjem Jutarnjega lista pojasnil, da so "imeli negativne izkušnje s homoseksualci iz Sloveniije, ki so v hotelu izvajali orgije in pustili za sabo velik nered, zaradi česar so se odločili, da homoseksualcev ne bodo več sprejemali"

Po vprašanju novinarja, ali bi se odzvali na enak način, če bi orgije izvajali in za sabo pustili nered heteroseksualci, je ostal brez besed in jih z vprašanji napotil na svojega očeta. "Do 17-ih imam počitek, ne nadlegujte me več," je še povedal in odložil slušalko. 

Vallim se je pritožil na Booking.com in dogodek prijavil tudi organizaciji Zagreb Pride, ki je pozvala Booking.com, naj se odzovejo na incident. Booking se je Vallimu oglasil s pojasnilom, da ne dopušča nobene diskriminacije. "Prosimo, pošljite nam številko rezervacije in poiskali vam bomo namestitev," so mu dogovorili.​ž

Hrvaška, polna življenja, a ne za ...

Hrvaški mediji in v organizaciji Zagreb Pride opozarjajo, da ne gre za osamljen primer tovrstne diskriminacije, novinarji pa opozarjajo tudi na razkorak med hrvaškimi turističnimi slogani in primeri hrvaške negostoljubnosti. Turiste privabljajo s sloganom "Croatia Full of Life", kar pomeni Hrvaška, polna življenja.

"A ne za homoseksualce," kritično dodajajo pri hrvaškem portalu 24sata.hr. "Ali Srbe. Ali Japonce. Ali Bosance. Ali upokojence. Ali Čehe. Ali tiste, ki na plažo prinesejo brisačo in nočejo ležalnika."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 26
 • Avatar vec
  vec 09:24 09.avgust 2018.

  Aja Brazilc sploh ni gay, ampak je planiral prit na dopust z ŽENO, pijani gospod Gospić pa je zgleda missunderstandu, in ga odjebu kao da je pederajs, nakar so klicali sina Gospić Aleksandra ki se je takoj zgovoril na slo ...prikaži več gaye, nakar so ga vprašali če ako bi imeli hetero orgijo v njihovem objektu, bi ODBIL tudi HETERO goste, jes samo odgovoril da ima SIESTO do 17 ter naj ga ne maltretirajo več :)

 • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 07:49 09.avgust 2018.

  Kaj kurca hodite na Hrvaško..Ne marajo Slovencev,kradejo nam pravice,nategnejo nas za vsako stvar in še in še...Toliko lepih in cenejših krajev je na svetu,malo pogledat pa bo.

 • 23ad2f37766171aa38825fc71230ce1c4c61263b 21:57 08.avgust 2018.

  Srčno upam da so jim tej slovenski fegiji posrali in pokozlali ves hotel. Barvo tako se dela jaz ne preder ponosen na slovenskega pedra

Sorodne novice