Svet
8540 ogledov

Zadar: Ker je gej, ni smel najeti apartmaja

Zadar Profimedias
"Šokiran sem, kako so me obravnavali," je povedal po tem, ko so mu odpovedali rezervacijo.

Brazilski zdravnik Fabiano Vallim je skupaj s partnerjem načrtoval dopust na Hrvaškem. Prek spletne strani Booking.com se je odločil rezervirati apartma v Zadru. "Načrtovala sva letni dopust. Letos želiva obiskati Portugalsko, Hrvaško in Grčijo. Na Hrvaškem si želiva ogledati Dubrovnik, Split in Zadar," je Vallim povedal za hrvaški portal Index. 

Prek spleta sta izbrala odlično ocenjene apartmaje v Zadru. "Bil sem presenečen, ko sem po rezervaciji dobil odgovor Tomislava Gospića, ki je zavrnil najino rezervacijo," je pojasnil. Napisal jima je, da ju ne bodo sprejeli, ker ne sprejemajo gejev. 

"Gledal sem v računalnik in nisem mogel verjeti, kaj sem prebral," je povedal Vallim. Česa takšnega namreč še nista doživela. Pritožil se je na Booking.com in dogodek prijavil tudi organizaciji Zagreb Pride, ki je tudi pozvala Booking.com, naj se odzovejo na incident.

Za pojasnila so se obrnili tudi na lastnika apartmaja in na osebo, ki je odpovedala rezervacijo, a se na pozive portala Index.hr nobeden ni odzval. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 41
  • Rafaeluss 16:10 09.avgust 2018.

    Sej kam pa pridemo, drugič bo hotela najeti apartma 5 članska družina, ki ni družina saj nista POROČENA, spet naslednjič 2 osemdeset letnika, kam pa pride HR. turizem s takimi gosti. Ja Hrvati so USEKANII NAROD.!!!

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 17:40 08.avgust 2018.

    Dokazano je, da so najhujši homofobi vedno prikriti pedri!

  • Avatar praufo
    praufo 11:14 08.avgust 2018.

    tekst v članku je tako napisan, da bi skoraj verjel, da je avtomatsko generiran, kar danes sploh ni nemogoče ... če pa res obstaja avtor, ki je fizična oseba in ne robot, pa vsaka čas za tak izdelek ... upam ...prikaži več da ste dobro plačan novinar