Prtljagi na Ryanairu: Kdor ne bo doplačal, bo lahko na krov vzel le majhen kos prtljage

Foto: Žurnal24 Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je potrdil, da bodo na njihovih le
Ryanair v ponedeljek uveljavlja nova pravila glede prtljage.
Oglej si celoten članek

Kdor ne bo doplačal, bo lahko na krov vzel le majhen kos prtljage, na novost opozarja Ryanair. 

Kdor bo imel dva kosa prtljage, kovček in še torbo, bo lahko na letalo vzel le manjši kos. Kovček mu bodo pred vkrcanjem na letalo označili in ga (brezplačno) dali v prostor za prtljago v spodnjem delu letala, kar pomeni, da bo moral na letališču čakati, da z letala pripeljejo prtljago.

Ryanair je nameraval novost uveljaviti že 1. novembra, a so nato uveljavitev prestavili, najverjetneje zaradi  pretresov, ki so jih prinesle množične odpovedi letov, tako da bo začela veljati v ponedeljek, 15. januarja.

Majhen kos prtljage, ki ga je mogoče dati pod sedež, na primer torbo za prenosni računalnik, žensko torbico ali majhen nahrbtnik. Mali kos prtljage je lahko velik največ 35 x 20 x 20 centimetrov, ročna prtljaga pa ostaja omejena na deset kilogramov in mere 55 x 40 x 20 centimetrov.

Dva kosa prtljage bodo lahko na krov odnesli le potniki, ki bodo doplačali za prednostno vkrcanje ali izbrali dodatne stortive Flexi Plus, Plus ali Family Plus.

Kot glavni razlog za ta ukrep so pri Ryanairu navedli zamude. Kadar je bil let razprodan, je namreč zmanjkovalo prostora v omaricah nad sedeži, osebje pa je nato iskalo prostovoljce, ki bi prtljago oddali v spodnji del letala. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.