Svet
15178 ogledov

Ryanair spreminja pravila glede prtljage

Letalo Ryanaira Žurnal24 main
Revolucionarne novosti stopajo v veljavo od 1. novembra.

Potniki z dvema kosoma prtljage Ryanairja kovčkov ne bodo več smeli jemati na letalo.

Ryanair je pred časom uvedel možnost, da imajo potniki poleg kovčka velikosti ročne prtljage (55 cm x 40 cm x 20 cm) na krovu še manjšo torbo (35 cm x 20 cm x 20 cm). Ker je takšnih vse več in ker imajo lete skoraj razprodane, v omaricah nad sedeži ni dovolj prostora, kar povzroča zamude. Zaradi tega so se odločili za velike spremembe.

Potniki, ki bodo imeli dva kosa ročne prtljage, kovčka ne bodo več smeli vzeti na letalo, ampak ga bodo pred vkrcanjem morali oddati, osebje pa ga bo pospravilo v tovorni del letala. Za to ne bo treba plačati. Dva kosa prtljage bodo na letalo lahko vzeli le tisti, ki so plačali za prednostno vkrcanje ali izbrali paket Plus, Flexi Plus in Family Plus.

Zivljenje 20.06.13, prtljaga, foto: shutterstock | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Namesto 35 evrov bodo pobirali po 25 evrov

Bodo pa v zameno občutno znižali stroške za oddano prtljago. Strošek za en kos oddane prtljage se bo s 35 evrov znižal na 25 evrov, vsa oddana prtljaga pa bo po novem lahko težka do 20 kilogramov (zdaj imajo ločeno kategorijo do 15 kilogramov).

"Zaradi sprememb bo Ryanair z oddano prtljago zbral 50 milijonov na leto manj kot doslej. Upamo, da bomo spodbudili več potnikov, da oddajo prtljago, postopek vkrcanja hitrejši in ne bo prihajalo do zamud," je povedal Kenny Jacobs.

Zračni prostor je bil zaradi izbruha vulkana na Islandiji nad večjim delom Evrop Svet Revolucija pri Ryanairu, možna je rezervacija povezanih letov

Nova politika stopi v veljavo 1. novembra in bo veljala tudi za karte, ki so bile kupljene prej. Če je kdo kupil 15 kilogramov prtljage in potuje po 1. novembru, bo imel pravico do 20 kilogramov oddane prtljage.

Deset evrov dodatka za oddano prtljago za božič, veliko noč ali poleti za daljše polete ostaja v veljavi.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Skipi 12:39 06.september 2017.

    Saj to že do sedaj počnejo ponavadi te na check-inu vpraša ali boš dal kovček spodaj. S temi kovčki je res tako motoviljenje sploh slovenci so prvaki v tem. 380 v dubaju so 2x hitreje izpraznili kot letalo na brniku ...prikaži več na katerem je bilo 30 potnikov. Vsak lepo počasi, kovček, pa torbico, pa še kako oblačilo in čakaš pol ure kot kreten. Sedaj sedim do konca in izstopim med zadnjimi ampak če se ti mudi naprej je to problem.