Svet
9390 ogledov

Prtljagi na Ryanairu: Kdor ne bo doplačal, bo lahko na krov vzel le majhen kos prtljage

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je potrdil, da bodo na njihovih le Žurnal24 main
Ryanair v ponedeljek uveljavlja nova pravila glede prtljage.

Kdor ne bo doplačal, bo lahko na krov vzel le majhen kos prtljage, na novost opozarja Ryanair. 

Kdor bo imel dva kosa prtljage, kovček in še torbo, bo lahko na letalo vzel le manjši kos. Kovček mu bodo pred vkrcanjem na letalo označili in ga (brezplačno) dali v prostor za prtljago v spodnjem delu letala, kar pomeni, da bo moral na letališču čakati, da z letala pripeljejo prtljago.

Ryanair je nameraval novost uveljaviti že 1. novembra, a so nato uveljavitev prestavili, najverjetneje zaradi  pretresov, ki so jih prinesle množične odpovedi letov, tako da bo začela veljati v ponedeljek, 15. januarja.

Majhen kos prtljage, ki ga je mogoče dati pod sedež, na primer torbo za prenosni računalnik, žensko torbico ali majhen nahrbtnik. Mali kos prtljage je lahko velik največ 35 x 20 x 20 centimetrov, ročna prtljaga pa ostaja omejena na deset kilogramov in mere 55 x 40 x 20 centimetrov.

Dva kosa prtljage bodo lahko na krov odnesli le potniki, ki bodo doplačali za prednostno vkrcanje ali izbrali dodatne stortive Flexi Plus, Plus ali Family Plus.

Kot glavni razlog za ta ukrep so pri Ryanairu navedli zamude. Kadar je bil let razprodan, je namreč zmanjkovalo prostora v omaricah nad sedeži, osebje pa je nato iskalo prostovoljce, ki bi prtljago oddali v spodnji del letala. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice