Veliki val prevrnil plovilo, trem otrokom ni bilo pomoči

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Trije odrasli so nesrečo preživeli, otrokom žal niso mogli pomagati.
Oglej si celoten članek

Trije otroci iz Francije so se utopili na obali Normandije, ko je plovilo prevrnil velik val, poroča BBC.

Do nesreče je prišlo v ponedeljek 800 metrov od plaže Agon-Coutainville, južno od mesta Cherburg. Reševalci so hitro prispeli na mesto dogodka, vendar sprednji del plovila, kjer se je nahajala kabina, v kateri so bili otroci, je bila že nekaj časa pod vodo. Otroci so bili zajeti v notranjosti, rešiti se niso uspeli.

Ko so se reševalci prebili do njih, je bilo prepozno za 7-letnega dečka ter 9 in 13 let stari deklici. Oživljanje je bilo neuspešno.

Mama deklic je za lokalni časnik Ouest-France poevdala, da se je "vse zgodilo tako hitro, da niso imeli časa niti jokati". Dodala je, da so se vračali proti obali, ko so na plovilu zagledali vodo, nakar jih je prevrnil ogromni val.

Odrasli v času nesreče niso bili v kabinah; otroci po besedah omenjene mame niso znali plavati, so pa nosili reševalne jopiče. "Otroci niso uspeli na plano. Moj soprog je skušal razbiti okno kabine z rokami, nogami, tudi sidrom, vendar njegovo početje je bilo neuspešno," je še povedala skrušena mama dveh deklet.

Še ena tragedija Zadnja plovba za 51-letnika

Pri polni hitrosti Dalmacija: Slovenka padla iz čolna, njeno življenje na nitki

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.