Svet
5616 ogledov

Veliki val prevrnil plovilo, trem otrokom ni bilo pomoči

Francoski reševalci Profimedias
Trije odrasli so nesrečo preživeli, otrokom žal niso mogli pomagati.

Trije otroci iz Francije so se utopili na obali Normandije, ko je plovilo prevrnil velik val, poroča BBC.

Do nesreče je prišlo v ponedeljek 800 metrov od plaže Agon-Coutainville, južno od mesta Cherburg. Reševalci so hitro prispeli na mesto dogodka, vendar sprednji del plovila, kjer se je nahajala kabina, v kateri so bili otroci, je bila že nekaj časa pod vodo. Otroci so bili zajeti v notranjosti, rešiti se niso uspeli.

Ko so se reševalci prebili do njih, je bilo prepozno za 7-letnega dečka ter 9 in 13 let stari deklici. Oživljanje je bilo neuspešno.

Mama deklic je za lokalni časnik Ouest-France poevdala, da se je "vse zgodilo tako hitro, da niso imeli časa niti jokati". Dodala je, da so se vračali proti obali, ko so na plovilu zagledali vodo, nakar jih je prevrnil ogromni val.

Odrasli v času nesreče niso bili v kabinah; otroci po besedah omenjene mame niso znali plavati, so pa nosili reševalne jopiče. "Otroci niso uspeli na plano. Moj soprog je skušal razbiti okno kabine z rokami, nogami, tudi sidrom, vendar njegovo početje je bilo neuspešno," je še povedala skrušena mama dveh deklet.

Jadransko morje - Cavtat Še ena tragedija Svet Zadnja plovba za 51-letnika gliser Pri polni hitrosti Svet Dalmacija: Slovenka padla iz čolna, njeno življenje na nitki

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.