Verski davek muslimanom?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Cilj tega davka je jasen, izpostavljajo zagovorniki.
Oglej si celoten članek

Politiki vladajoče koalicije v Nemčiji so se zavzeli za uvedbo verskega davka v Nemčiji tudi za muslimanske vernike, s čimer bi - tako menijo - omogočili neodvisno financiranje izgradnje džamij v Nemčiji, ki jih trenutno financirajo z denarjem iz tujine, poročajo nemški mediji.

"Cilj nam mora biti osvoboditev islama v Nemčiji s strani tujine," je izpostavil Thorsten Frei v pogovoru za Die Welt. Sklenil je, da bi bila uvedba davka za muslimanske vernike, po vzoru cerkvenega davka, ki ga plačujejo katoliški in protestantski verniki v Nemčiji, "prvi korak v pravo smer".

"Ideja, da se muslimanske verske organizacije v Nemčiji, ogradijo od financiranja iz tujine, je vredna vse razprave," je pri tem izpostavil strokovnjak za notranje politična vprašanja Burkhard Lischka. Prepričan je, da bi se s tem zmanjšala možnost radikalizacije vernikov.

Džamije v Nemčiji, ki povezujejo turške vernike, ki s preko dva milijona člani predstavljajo največjo nacionalno islamsko skupnost v Nemčiji, obvladuje turška organizacija Ditib, podvržena vplivu turške vlade.

Pomanjkanje Nemčija glede delavcev zabeležila nov rekord

Nemčija "Preganjajo migrante, ki se vključijo, v državi pa ostajajo kriminalci"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:45 26. December 2018.

    Na jugu Turki na severu pa Huni .......zgodovina se ponavlja .

  • 15:04 26. December 2018.

    Najvecji sovraznik Evrope je že od zacetka Erdogan. Spodbujal je selitve, da bi Evropa dala denar za zid, ki ga …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.