Svet
1769 ogledov

"Preganjajo migrante, ki se vključijo, v državi pa ostajajo kriminalci"

Protesti Chemnitz Epa
Nemško javnost je precej razburila ponedeljkova oddaja na javni televiziji, katere zaključek je, da država preganja tiste migrante, ki so se vključili, v državi pa pušča kriminalce.

V oddaji, naslovljeni "Hitre deportacije in pravna država - gre to skupaj?" so avtorji razkrili, kako migranti, ki jim je bila zavrnjena prošnja za azil, še vedno lahko ostanejo v državi.

"Ob preizkušenih metodah, ob katerih se sklicujejo na bolezen, imajo novo metodo. Izrekajo, da so bili borci Islamske države. V teh primerih se migrante v skladu z nemškimi zakoni ne sme vrniti v njihove matične države, saj jim tam preti mučenje ali smrtna kazen." Tako ugotavljajo nemški tožilci, je bilo objavljeno v omenjeni oddaji.

Nemško javnost je podatek dodtno razdelil. "Če bi vlada pregnala vse, ki jim je bila zavrnjena prošnja za azil, ne bi bilo porasta ekstremne desnice," je pri tem kmentiral eden izmed gledalcev.

Begunci v Avstriji Avstrija Svet "Naj gre, ker ni dovolj gej"

Osumljenca sodnik spustil na prostost

Nemško javnost je včeraj dodatno razburila vest, da je Jusuf A., osumljeni za brutalni umor Nemca v Chemnitzu konec avgusta, spuščen na svobodo. Iračana so izpustili iz preiskovalnega pripora po zaslišanju pred sodnikom, je pojasnil njegov odvetnik Ulrich Dost-Roxin. Dodal je, da si je tožilstvo izmislilo, da je njegov klient eden od sokrivcev, saj ga ni nobena priča obdolžila sodelovanja, niti ga identificirala, je poročala STA.

Po incidentu je v mestu prišlo do demonstracij, ki so bile uperjene proti tujcem v Nemčiji, nasilja desničarskih skrajnežev in napadov na tujce. Prišlo je tudi do napada na judovsko restavracijo. Demonstracije so sledile tudi, ko je v začetku septembra umrl Nemec, ki mu je po sporu z afganistanskim državljanom odpovedalo srce.

Protesti Chemnitz Nemčija Svet Protest neonacistov in njihovih nasprotnikov

Protesti Chemnitz | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice