Svet
2019 ogledov

"Naj gre, ker ni dovolj gej"

Begunci v Avstriji EPA Organizirane prevoze v času humanitarnega koriodrja so jih nudile tako Hrvaška, Slovenija kot Avstrija.
Avstrijske oblasti so zavrnile zahtevo za azil najstnika iz Afganistana, ker da "ne hodi, ne oblači se in ne obnaša kot homoseksualec".

18-letni mladenič iz Afganistana je zaprosil za Azil v Avstriji in pri tem navedel, da ga je strah preganjanja v lastni državi zaradi svoje spolne usmerjenosti. Avstrijski časnik Der Falter je objavil, da je uradnik, ki je zavrnil njegovo zahtevo, v obrazložitvi napisal: "Način, na kakršnega hodite, obnašate se in oblačite, ne nakazuje niti najmanjših znakov, da bi bili homoseksualne usmerjenosti."

Uslužbenec je dodal, da je pri najstniku zaznal potencial za agresijo, kar "ni niti najmanj pričakovano s strani homoseksualcev" ter zabeležil, da se je najstnik prepiral z drugimi najstniki, prosilci za azil.

Ravno tako je navedel, da dotični prosielc nima veliko prijateljev in da je rad sam ali v manjših skupinah ter se pri tem vprašal: "Niso homoseksualci sicer precej družabni?"

Najstnik je sicer v svojem zaprosilu navedel, da se je svoje usmerjenosti začel zavedati pri svojih 12-tih letih. Po pisanju omenjenega časnika se bo na odločitev pritožil. Istospolna usmerjenost je sicer v Afganistanu prepovedana z zakonom.

Begunci v Idomeni Hrvaška Svet Moški sem, ne jočem, a srce imam zlomljeno Tovornjak z mrtvimi begunci Nečloveško Svet Avstrija: Pustili so jih, da se zadušijo, umrlo 71 ljudi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.