Svet
5807 ogledov

Verski davek muslimanom?

razno 10.05.10., burka,Salma, a 22-year-old French national living in Belgium wh Žurnal24 main
Cilj tega davka je jasen, izpostavljajo zagovorniki.

Politiki vladajoče koalicije v Nemčiji so se zavzeli za uvedbo verskega davka v Nemčiji tudi za muslimanske vernike, s čimer bi - tako menijo - omogočili neodvisno financiranje izgradnje džamij v Nemčiji, ki jih trenutno financirajo z denarjem iz tujine, poročajo nemški mediji.

"Cilj nam mora biti osvoboditev islama v Nemčiji s strani tujine," je izpostavil Thorsten Frei v pogovoru za Die Welt. Sklenil je, da bi bila uvedba davka za muslimanske vernike, po vzoru cerkvenega davka, ki ga plačujejo katoliški in protestantski verniki v Nemčiji, "prvi korak v pravo smer".

"Ideja, da se muslimanske verske organizacije v Nemčiji, ogradijo od financiranja iz tujine, je vredna vse razprave," je pri tem izpostavil strokovnjak za notranje politična vprašanja Burkhard Lischka. Prepričan je, da bi se s tem zmanjšala možnost radikalizacije vernikov.

Džamije v Nemčiji, ki povezujejo turške vernike, ki s preko dva milijona člani predstavljajo največjo nacionalno islamsko skupnost v Nemčiji, obvladuje turška organizacija Ditib, podvržena vplivu turške vlade.

delavec Pomanjkanje Svet Nemčija glede delavcev zabeležila nov rekord Begunci v Avstriji Nemčija Svet "Preganjajo migrante, ki se vključijo, v državi pa ostajajo kriminalci"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 19:45 26.december 2018.

    Na jugu Turki na severu pa Huni .......zgodovina se ponavlja .

  • jakec1575 15:04 26.december 2018.

    Najvecji sovraznik Evrope je že od zacetka Erdogan. Spodbujal je selitve, da bi Evropa dala denar za zid, ki ga je tudi dala in Turcija zgradila, ter uporabila za napade na Kurde. Erdogan je najvecji fasist, ki je pocistil tudi ...prikaži več vso opozicijo znotraj države. Sedaj pa ti Turki-opranoglavci terorizirajo se pol Evrope. Financirajo maroske padalce. Vse zlo se zacne z Erdoganom, ki zeli prevzeti Evropo. Vracamo se case vpadov Turkov, ki so jih ustavili predvsem Slovani v Vojni krajini.