Visoke kazni za takšno početje na plažah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kritiki so glasni, da so nova pravila neživljenjska, a oblasti se ne dajo.
Oglej si celoten članek

Tajske oblasti so se zaradi vse večjih kupov smeti in cigaretnih ogorkov na priljubljenih plažah odločile boriti proti kajenju na tropskih plažah.

Prepoved kajenja in metanja smeti je uvedena na 24-tih plažah širom države, med njimi so najbolj priljubljene turistične destinacije kot je otok Koh Tao, plaža Patong na Phuketu in Hue Hin na jugozahodu države.

Samo na Patongu se, objavljajo tajske oblasti, mesečno pobere tudi 140 tisoč ogorkov, ki predstavljajo 30 odstotkov vseh smeti na plaži.  

Hrvaška Brisače in ležalnike odpeljali vsem, ki so rezervirali mesto na plaži

Vsaka turistična točka bo sicer dobila ločena območja za kadilce, tistim, ki bodo kršili pravila, pa bo pretila denarna kazen v znesku slabih 3.200 dolarjev, poleg tega lahko končajo celo v zaporu.

Turiste bodo vendarle pred kaznovanjem opozorili na njihovo početje, so sporočili s tajskega pristojnega ministrstva.

Tajska je v lanskem letu gostila 35 milijonov turistov, številka vsako leto narašča. Hkrati naraščajo skrbi zaradi vse večjega škodljivega vpliva na okolje, ki ga s seboj lahko prinesejo turisti.

Neverjetno Kaj vse je prepovedano na plažah ...

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:48 4. Februar 2018.

    Pravilno... če samo pogledamo kakšna so morja zaradi odpadkov!! Človek je en največjih packov na Zemlji.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.