Svet
7220 ogledov

Visoke kazni za takšno početje na plažah

Plaža v Avstraliji Profimedias
Kritiki so glasni, da so nova pravila neživljenjska, a oblasti se ne dajo.

Tajske oblasti so se zaradi vse večjih kupov smeti in cigaretnih ogorkov na priljubljenih plažah odločile boriti proti kajenju na tropskih plažah.

Prepoved kajenja in metanja smeti je uvedena na 24-tih plažah širom države, med njimi so najbolj priljubljene turistične destinacije kot je otok Koh Tao, plaža Patong na Phuketu in Hue Hin na jugozahodu države.

Samo na Patongu se, objavljajo tajske oblasti, mesečno pobere tudi 140 tisoč ogorkov, ki predstavljajo 30 odstotkov vseh smeti na plaži.  

Pobiranje ležalnikov in brisač, s katerimi rezervirajo mesto na plaži Hrvaška Svet Brisače in ležalnike odpeljali vsem, ki so rezervirali mesto na plaži

Vsaka turistična točka bo sicer dobila ločena območja za kadilce, tistim, ki bodo kršili pravila, pa bo pretila denarna kazen v znesku slabih 3.200 dolarjev, poleg tega lahko končajo celo v zaporu.

Turiste bodo vendarle pred kaznovanjem opozorili na njihovo početje, so sporočili s tajskega pristojnega ministrstva.

Tajska je v lanskem letu gostila 35 milijonov turistov, številka vsako leto narašča. Hkrati naraščajo skrbi zaradi vse večjega škodljivega vpliva na okolje, ki ga s seboj lahko prinesejo turisti.

Plaža na Hrvaškem Neverjetno Svet Kaj vse je prepovedano na plažah ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
Sorodne novice