Vrag odnesel šalo, za vstop le negativen PCR test

Foto: Epa
Foto: Epa
Velika Britanija zaostruje pogoje vstopa v državo za vse potnike ... prvi primer omikrona pri sosedih.
Oglej si celoten članek

Velika Britanija bo od vseh potnikov, ki vstopijo v državo, zahtevala, da gredo v izolacijo, dokler ne bo njihov test PCR na okužbo z novim koronavirusom negativen, je v soboto napovedal britanski ministrski predsednik Boris Johnson. V Veliki Britaniji so prav včeraj potrdili prva dva primera nove različice novega koronavirusa omikron.

"Moramo ukrepati in uvesti nova pravila testiranja," je na hitro sklicani novinarski konferenci po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil Johnson.

Doslej so morali vsi britanski državljani in tujci, ki so vstopili v Veliko Britanijo, opraviti test PCR dan ali dva po prihodu v državo.

STA poroča, da so prvi primer okužbe z novo različico potrdili tudi v Italiji. 

V Italiji so včeraj potrdili prvi primer nove različice novega koronavirusa omikron. Kot je sporočil italijanski inštitut za javno zdravje, gre za potnika iz Mozambika, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Bolnik in člani njegove družine so v dobrem zdravstvenem stanju," so še sporočili v Rimu.

Zdravje Preplah na Nizozemskem, 61 okuženih potnikov iz JA, omikron tudi v Nemčiji

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 22:51 28. November 2021.

    Slovenski vladi novi sevi koristijo pri drzanju na oblasti. Njihov boj je infantilen. Veliko bevskanja in malo ucinkovitosti. Toliko, da …

  • 04:58 28. November 2021.

    Brez skrbi, vlada bo glede mej ukrepala prepozno, kot še vedno do sedaj...Kreteni nesposobni...

  • 20:31 27. November 2021.

    Takoj zaprt mejo z Italijo in Avstrijo, da se nam ne zgodi Bergamo...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.