Svet
13121 ogledov

Vrag odnesel šalo, za vstop le negativen PCR test

OMIKRON Epa
Velika Britanija zaostruje pogoje vstopa v državo za vse potnike ... prvi primer omikrona pri sosedih.

Velika Britanija bo od vseh potnikov, ki vstopijo v državo, zahtevala, da gredo v izolacijo, dokler ne bo njihov test PCR na okužbo z novim koronavirusom negativen, je v soboto napovedal britanski ministrski predsednik Boris Johnson. V Veliki Britaniji so prav včeraj potrdili prva dva primera nove različice novega koronavirusa omikron.

"Moramo ukrepati in uvesti nova pravila testiranja," je na hitro sklicani novinarski konferenci po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil Johnson.

Doslej so morali vsi britanski državljani in tujci, ki so vstopili v Veliko Britanijo, opraviti test PCR dan ali dva po prihodu v državo.

STA poroča, da so prvi primer okužbe z novo različico potrdili tudi v Italiji. 

V Italiji so včeraj potrdili prvi primer nove različice novega koronavirusa omikron. Kot je sporočil italijanski inštitut za javno zdravje, gre za potnika iz Mozambika, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Bolnik in člani njegove družine so v dobrem zdravstvenem stanju," so še sporočili v Rimu.

Amsterdamsko letališče Schiphol je eno najbolj prometnih v Evropi. (Foto: Shutte Zdravje Preplah na Nizozemskem, 61 okuženih potnikov iz JA, omikron tudi v Nemčiji

 

Komentarjev 4
  • jakec1575 22:51 28.november 2021.

    Slovenski vladi novi sevi koristijo pri drzanju na oblasti. Njihov boj je infantilen. Veliko bevskanja in malo ucinkovitosti. Toliko, da si krijejo hrbet pri najvecjih slepcih.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 04:58 28.november 2021.

    Brez skrbi, vlada bo glede mej ukrepala prepozno, kot še vedno do sedaj...Kreteni nesposobni...

  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 20:31 27.november 2021.

    Takoj zaprt mejo z Italijo in Avstrijo, da se nam ne zgodi Bergamo...