WHO: Epidemija v Evropi dosega vrh

Foto: Epa
Foto: Epa
Podatki kažejo, da se je epidemija v Italiji in Španiji stabilizirala.
Oglej si celoten članek

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) ocenjuje, da epidemija novega koronavirusa v Evropi dosega vrh, saj se kažejo določeni znaki stabilizacije v najbolj prizadeti evropski državi Italiji. Število na novo okuženih v Italiji se je namreč v zadnjih 14 dneh začelo umirjati. 

Sadovi omejevalnih ukrepov se kažejo

Predstavnik organizacije Mike Ryan je v ponedeljek izrazil upanje, da epidemija koronavirusa v Španiji in Italiji dosega vrh ter da so omejevalni ukrepi, ki bili sprejeti nekaj tednov nazaj začeli prinašati sadove. Novi primeri koronavirusa v Evropi so po njegovih besedah izraz izpostavljenosti bolezni dva tedna nazaj. 

Svet Svet obkrožil pretresljiv posnetek

Število na novo okuženih v Italiji je stabilno že nekaj dni oziroma celo upada, ob sicer še ogromnih številkah smrtnih žrtev. Če so denimo 21. marca v Italiji zabeležili 6557 novih okužb s koronvairusom, jih je bilo včeraj "le" 4050. Število smrtnih žrtev je še vedno ogromno - samo včeraj jih je umrlo 821.  

Foto: Worldometer.info Število novih primerov okužb v Italiji po dnevih

Foto: Worldometer.info Število smrtnih žrtev po dnevih v Italiji

V ZDA medtem število na novo okuženih vztrajno narašča. Do ponedeljka večer se je z novim koronavirusom okužilo več kot 164.000 ljudi, samo včeraj je bilo novih primerov preko 20 tisoč. 

Nova Lombardija Črne napovedi za ZDA se uresničujejo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:17 2. April 2020.

    So ugotovili, če bo kriza preveč prizadela svetovno gospodarstvo, bodo tudi njihove plače šle v ....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.