Svet
4713 ogledov

WHO: Epidemija v Evropi dosega vrh

Mike Ryan Epa
Podatki kažejo, da se je epidemija v Italiji in Španiji stabilizirala.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) ocenjuje, da epidemija novega koronavirusa v Evropi dosega vrh, saj se kažejo določeni znaki stabilizacije v najbolj prizadeti evropski državi Italiji. Število na novo okuženih v Italiji se je namreč v zadnjih 14 dneh začelo umirjati. 

Sadovi omejevalnih ukrepov se kažejo

Predstavnik organizacije Mike Ryan je v ponedeljek izrazil upanje, da epidemija koronavirusa v Španiji in Italiji dosega vrh ter da so omejevalni ukrepi, ki bili sprejeti nekaj tednov nazaj začeli prinašati sadove. Novi primeri koronavirusa v Evropi so po njegovih besedah izraz izpostavljenosti bolezni dva tedna nazaj. 

Koronavirus v New Yorku Svet Svet obkrožil pretresljiv posnetek

Število na novo okuženih v Italiji je stabilno že nekaj dni oziroma celo upada, ob sicer še ogromnih številkah smrtnih žrtev. Če so denimo 21. marca v Italiji zabeležili 6557 novih okužb s koronvairusom, jih je bilo včeraj "le" 4050. Število smrtnih žrtev je še vedno ogromno - samo včeraj jih je umrlo 821.  

Število novih primerov okužb v Italiji po dnevih | Avtor: Worldometer.info Worldometer.info

Število smrtnih žrtev po dnevih v Italiji | Avtor: Worldometer.info Worldometer.info

V ZDA medtem število na novo okuženih vztrajno narašča. Do ponedeljka večer se je z novim koronavirusom okužilo več kot 164.000 ljudi, samo včeraj je bilo novih primerov preko 20 tisoč. 

Koronavirus v New Yorku Nova Lombardija Svet Črne napovedi za ZDA se uresničujejo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • dulesv 10:17 02.april 2020.

    So ugotovili, če bo kriza preveč prizadela svetovno gospodarstvo, bodo tudi njihove plače šle v ....