Za reševalce nastopile nove skrbi

Foto: Epa
Foto: Epa
Novi posnetki v jami ujetih dečkov. Oblasti še vedno ne vedo, kako jih bodo rešili.
Oglej si celoten članek

Na posnetkih, ki jih je na svojem Facebook profilu objavil The Navy Seal, se vidi dvanajst dečkov; vsi so v relativno dobrem stanju, čeprav vidno izčrpani. Vsak se je predstavil snemalcu in pozdravil s tradicionalnim pozdravom. Ogrnjeni so v odeje, edina svetloba so reflektorji, ki so jih reševalci prinesli s seboj.

Foto: Epa Tajska - ujeti dečki

Potapljači jih učijo potapljanja, trenirajo mirno dihanje," je na tiskovni konferenci povedal Narongsak Osotthanakorn, vodja reševalne ekipe. "Narasle vode v podzemni jami so vendarle še previsoke, da bi dečke lahko rešili. Za zdaj ne kaže drugega kot čakanje."

V jami je poleg trenerja dečkov tudi vojaški zdravnik, ki se jim je pridružil, ko so jih odkrili, in medicinska sestra. Zdravnik je povedal, da so preživeli tako, da so pili vodo, ki je kapljala s kapnikov.

Foto: Epa Tajska - ujeti dečki

Nove skrbi

Situacija je močno nepredvidljiva; da so reševalci prispeli do ujetih dečkov, so morali pod vodo plavati več sto metrov. Gre za mračne, ozke in blatne tunele, polne vode, ki predstavljajo velik izziv tudi izkušenim potapljačem. Za neizkušene otroke, ki so po večdnevnem zajetju pod zemljo močno oslabljeni, bi lahko bila pot pogubna.

Reševalce še bolj skrbi dejstvo, da je sezona monsunov v tem predelu sveta komaj na začetku in da vremenoslovci tudi v prihodnjih dneh pričakujejo nove izdatne padavine.

Zaradi vsega tega nekatere ocene, da bi otroci utegnili v jami preživeti prihodnje štiri mesece, niso pretirane.

Foto: Epa Tajska - ujeti dečki

Ujeti Dečki živi, a v jami bodo morali preživeti še štiri mesece

Čudež Po devetih dneh so jih našli

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.