Za sestro bi lahko bila usodna rokavica

Foto: EPA
Foto: EPA
Medicinska sestra, ki se je okužila z ebolo, ko je skrbela za obolelega španskega duhovnika, ostaja v karanteni. Zdravniki razkrivajo, kako bi se sestra lahko okužila.
Oglej si celoten članek

Zdravnik, ki zdravi špansko medicinsko sestro, obolelo za ebolo, meni, da bi do okužbe lahko prišlo zaradi napake. Do napake naj bi prišlo pri slačenju zaščitnih oblačil. Smrtonosni virus bi si lahko prenesla tako, da se je z okuženo rokavico dotaknil obraza, potem ko je odstranila naglavno zaščito."Trikrat sem govoril z njo in dovolila mi je, da povem to,“ je dejal German Ramirez, zdravnik, ki nadzira stanje medicinske sestre. V izjavi za medije je medicinska sestra dejala, da ne ve, kako bi se lahko okužila, saj je sledila vsem predpisom. 

Mož obolele, ki je tudi v karanteni, je povedal, da se je žena prostovoljno javila za delo z obolelima duhovnikoma. "Drugi bi se obrnili proč, a ne Teresa,“ je dejal Javier Limon Romero. Njune identitete sprva niso želeli razkriti javnosti, a se je to zgodilo po tem, ko so oblasti želele uspavati njunega psa. Javier je to zavrnil, a naj bi oblasti nameravale pridobiti sodni nalog in psa kljub temu uspavati. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.