Svet
19 ogledov

Za sestro bi lahko bila usodna rokavica

Medicinska sestra ebola EPA
Medicinska sestra, ki se je okužila z ebolo, ko je skrbela za obolelega španskega duhovnika, ostaja v karanteni. Zdravniki razkrivajo, kako bi se sestra lahko okužila.

Zdravnik, ki zdravi špansko medicinsko sestro, obolelo za ebolo, meni, da bi do okužbe lahko prišlo zaradi napake. Do napake naj bi prišlo pri slačenju zaščitnih oblačil. Smrtonosni virus bi si lahko prenesla tako, da se je z okuženo rokavico dotaknil obraza, potem ko je odstranila naglavno zaščito."Trikrat sem govoril z njo in dovolila mi je, da povem to,“ je dejal German Ramirez, zdravnik, ki nadzira stanje medicinske sestre. V izjavi za medije je medicinska sestra dejala, da ne ve, kako bi se lahko okužila, saj je sledila vsem predpisom. 

Mož obolele, ki je tudi v karanteni, je povedal, da se je žena prostovoljno javila za delo z obolelima duhovnikoma. "Drugi bi se obrnili proč, a ne Teresa,“ je dejal Javier Limon Romero. Njune identitete sprva niso želeli razkriti javnosti, a se je to zgodilo po tem, ko so oblasti želele uspavati njunega psa. Javier je to zavrnil, a naj bi oblasti nameravale pridobiti sodni nalog in psa kljub temu uspavati. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.