Zagreb je najboljši. Kje je Ljubljana?

Foto: European best destinations
Foto: European best destinations
Hrvaška prestolnica je zmagovalka letošnjega izbora za najboljšo božično destinacijo v Evropi po izboru portala European best destinations. Ljubljane med prvih petnajst najboljših ni.
Oglej si celoten članek

V izboru za najboljšo božično destinacijo je sodelovalo 101.703 oseb iz 176 držav sveta; Zagreb je prepričal skoraj 30 tisoč glasovalcev. Na drugo mesto se je uvrstil Strasbourg, na tretje pa Aachen.

Dobro popotnico zaletošnje glasovanje si je Zagreb zagotovil že v lanskem letu, ko je zasedel drugo mesto tega prestižnega seznama. Lani je zmagal portugalski Porto.

Na seznamu so v letošnjem letu še mesta Colmar, Bruselj, Leipzig, Rothenburg, Lille, Dresden, London in Berlin, ki je osvojil 15. mesto. Dunaj, ki je dolga leta veljal za najbolj pravljično božično destinacijo z najboljšimi božičnimi sejmi, je zasedel 11. mesto. Lestvico najdete na tej povezavi.

Kot predvidevajo turistični delavci v Zagrebu, bodo letošnji božični prazniki še dobičkonosnejši. Že lanska praznična bera je bila rekordna; mesto je obiskalo 56 tisoč domačih in tujih turistov, ustvarili so več kot sto tisoč nočitev.

Glede na raziskavo Inštituta za turizem Tomas, je vsak turist v Zagrebu dnevno pustil 123 evrov. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 06:51 12. December 2015.

    Janković jih bo ziher tožil.Kaj si pa oni mislijo,da najlepšega mesta na svetu niso uvrstili vsaj med prve tri?

  • A je to subjektivna ocena al so res kakšne strokovne ocene šli delat?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.