Svet
92 ogledov

Zagreb je najboljši. Kje je Ljubljana?

Zagreb European best destinations
Hrvaška prestolnica je zmagovalka letošnjega izbora za najboljšo božično destinacijo v Evropi po izboru portala European best destinations. Ljubljane med prvih petnajst najboljših ni.

V izboru za najboljšo božično destinacijo je sodelovalo 101.703 oseb iz 176 držav sveta; Zagreb je prepričal skoraj 30 tisoč glasovalcev. Na drugo mesto se je uvrstil Strasbourg, na tretje pa Aachen.

Dobro popotnico zaletošnje glasovanje si je Zagreb zagotovil že v lanskem letu, ko je zasedel drugo mesto tega prestižnega seznama. Lani je zmagal portugalski Porto.

Na seznamu so v letošnjem letu še mesta Colmar, Bruselj, Leipzig, Rothenburg, Lille, Dresden, London in Berlin, ki je osvojil 15. mesto. Dunaj, ki je dolga leta veljal za najbolj pravljično božično destinacijo z najboljšimi božičnimi sejmi, je zasedel 11. mesto. Lestvico najdete na tej povezavi.

Kot predvidevajo turistični delavci v Zagrebu, bodo letošnji božični prazniki še dobičkonosnejši. Že lanska praznična bera je bila rekordna; mesto je obiskalo 56 tisoč domačih in tujih turistov, ustvarili so več kot sto tisoč nočitev.

Glede na raziskavo Inštituta za turizem Tomas, je vsak turist v Zagrebu dnevno pustil 123 evrov. 

Komentarjev 2
  • matermila 06:51 12.december 2015.

    Janković jih bo ziher tožil.Kaj si pa oni mislijo,da najlepšega mesta na svetu niso uvrstili vsaj med prve tri?

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 20:55 11.december 2015.

    A je to subjektivna ocena al so res kakšne strokovne ocene šli delat?