Zaradi medsosedskega spora ubita 11-letna deklica

Foto: EPA
Foto: EPA
V medsosedskem sporu v Bretanji na zahodu Francije je 71-letnik minuli konec tedna streljal na sosede in pri tem ubil enajstletno deklico. V incidentu sta bila ranjena tudi dekličina starša.
Oglej si celoten članek

Strelec, sicer Nizozemec, je v soboto zvečer huje ranil dekličinega očeta, medtem ko življenje matere naj ne bi bilo ogroženo. Mlajša osemletna hčerka ki v streljanju ni bila poškodovana, je v šoku, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedala tožilka Carine Halley.

Incident se je zgodil v kraju Plonevez-du-Faou blizu mesta Quimper v Bretanji. Po navedbah lokalnih medijev, ki se sklicujejo na policijo, so bile žrtve člani britanske družine.

Domnevni povod naj bi bil večletni spor

Po prvih ugotovitvah se je upokojenec zvečer nenadoma pojavil s strelnim orožjem in večkrat streljal na družino, ki je bila na vrtu svoje hiše. Tik pred streljanjem sta se deklici igrali na gugalnici, medtem ko sta njuna starša pekla na žaru. Med streljanjem je mlajša deklica odhitela na pomoč k sosednji hiši, kjer je po poročanju francoskih medijev kričala, da je njena sestra mrtva.

Nizozemec in britanska družina naj bi bili že več let v sporu zaradi zemljišča, ki meji na obe posesti. Po streljanju se je strelec z ženo zaprl v svojo hišo, a sta se kasneje po poročanju AFP predala oblastem, ki so ju aretirale.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:27 17. Junij 2023.

    spor mejašev in to dve družini-priseljencev na francoskih tleh. Noro. Pa kaj je ljudem ? Namesto da proda nepremičnino in …

  • 16:32 14. Junij 2023.

    Srbska bolezen se širi!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.